Få i branschen var vassare än Stenfast i Stenungsund AB i fjol

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företaget omsatte cirka 23 miljoner kronor, 85,3 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är ungefär 11,5 miljoner kronor. Det är en ökning med omkring 14 miljoner kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet går från ett underskott på ungefär 3,1 miljoner kronor till ett överskott på cirka 10,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 45,2 procent, som är väsentligt bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 25,1 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Stenfast i Stenungsund

Stenfast i Stenungsund grundades 1960. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler, uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler, uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder och övrig förvaltning av egna eller arrenderade fastigheter. Företaget har ett dotterbolag.

ANNONS

Ägaren, OB Förvaltnings AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Sett till rörelseintäkter är Stenfast i Stenungsund det 160:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götalands Län, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler.

Företaget är också det 723:e största i landet. Det finns 830 företag i samma bransch i Västra Götalands Län.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS