Gelenk AB: Långt ifrån succéåret 2021, men solid marginal

Årsredovisningen är nu offentlig. Företaget omsatte drygt 5,2 miljoner kronor, 3,4 procent mer än föregående period. Resultatet före skatt är högre än föregående år, 23 000 kronor mot 9000 kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet minskar med cirka 200 000 kronor till omkring 500 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 9,6 procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 14,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Tenjo AB.

Fakta om Gelenk

Gelenk grundades 2009. Bolagets huvudbransch är detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar, handel med personbilar och lätta motorfordon och parti- och provisionshandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar. Företaget är ett av två i koncernen där Tenjo AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från september till augusti.

ANNONS

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Gelenk det 186:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är detaljhandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar.

Företaget är också det 947:e största i landet. Det finns 235 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS