Nordbygg Konsult Sverige AB: Sjunkande intäkter – men god marginal

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets rörelseintäkter är knappt 9,5 miljoner kronor, en nedgång på 20,9 procent från föregående år. Rörelseresultatet sjunker också med omkring 4 miljoner kronor till ungefär 100 000 kronor.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Resultatet före skatt är däremot högre än föregående år, omkring 550 000 kronor mot omkring 300 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 1,3 procent, som är väsentligt lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 34,2 procent.

I branschen byggande av hus är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Så stor var utdelningen

Nordbygg Konsult Sverige grundades 2008. Bolagets huvudbransch är byggande av bostadshus och andra byggnader. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Ägarna tog ut 200 000 kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Den högsta utdelningen de senaste fem åren blev det 2021. Då var summan 400 000 kronor.

ANNONS

Så ser branschtoppen ut

Sett till rörelseintäkter är Nordbygg Konsult Sverige det 582:a största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götalands Län, som är byggande av bostadshus och andra byggnader.

Företaget är också det 3484:e största i landet. Det finns 1214 företag i samma bransch i Västra Götalands Län.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS