Omsättningen tar fart för Frontside Electronics Aktiebolag – steg med 30,8 procent

Frontside Electronics årsredovisning för 2022 är klar. Verksamhetens omsättning stiger med 30,8 procent och blev 2022 drygt 175 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka elva miljoner kronor mot cirka 8,1 miljoner kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet ökar med 20,9 procent, och slutar på 13 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 7,3 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av datorer, elektronikvaror och optik är motsvarande snitt 7,7 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Frontside Invest AB.

Fakta om Frontside Electronics

Frontside Electronics grundades 1990. Bolagets huvudbransch är tillverkning av elektroniska komponenter. Företaget är ett av två i koncernen där Frontside Invest AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

ANNONS

Företaget har 57 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 13 fler än föregående redovisningsår.

Vd är Helene Margaretha Winberg (46), medan Carl Robert Olsson (70) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Frontside Electronics det andra största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är tillverkning av elektroniska komponenter.

Företaget är också det tolfte största i landet. Det finns 17 företag i samma bransch i Västra Götaland.

ANNONS