Så gick det för S-Invest Trading Aktiebolag 2022

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för S-Invest Trading Aktiebolag som nu är klar. Företaget hade omkring 1,1 miljarder kronor i omsättning, en ökning på 4,9 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 24,5 miljoner kronor mot omkring 44 miljoner kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet sjunker med ungefär 16 miljoner kronor till cirka minus 36 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 3,3 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var 1,9 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget har tre dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om S-Invest Trading

S-Invest Trading grundades 1986. Bolagets huvudbransch är partihandel med blommor och växter och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler. Företaget har tre dotterbolag.

ANNONS

Företaget har 157 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 31 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Stena Adactum AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Jan Olof Larsson (63), medan Bo Joachim Frykberg (53) är styrelseordförande.

Ett av landets största

Sett till omsättning är S-Invest Trading det största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är partihandel med blommor och växter.

Företaget är det tredje största i landet. Det finns 35 företag i samma bransch i Västra Götaland.

ANNONS