Stort intäktslyft för Aktiebolag Göteborg Food – men går fortfarande minus

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företaget omsatte omkring 51 miljoner kronor, 65 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt två och en halv miljoner kronor mot cirka 1,7 miljoner kronor.

ANNONS

Rörelseresultatet visar däremot på ett underskott, och slutar på minus 250 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus en halv procent. Det är dock bättre än 2021, då rörelsemarginalen var 4,8 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Tog ut miljonutdelning

Göteborg Food grundades 1987. Bolagets huvudbransch är icke specialiserad partihandel med livsmedel, drycker och tobak och partihandel med andra livsmedel, bl.a. fisk samt skal- och blötdjur. Företaget har ett dotterbolag.

ANNONS

Ägaren, Anders Turos (54), tog ut knappt 1,9 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Den högsta utdelningen under senaste femårsperioden blev det 2021. Då var summan omkring 2,9 miljoner kronor. Ägaren har hämtat ut tio och en halv miljoner kronor i utdelning de senaste fem åren. I snitt blir det 2 083 000 kronor årligen.

Turos är också vd.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Göteborg Food det 23:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är icke specialiserad partihandel med livsmedel, drycker och tobak.

Företaget är också det 130:e största i landet. Det finns 75 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS