Europas framtid står på spel – även i Härryda

Valet den 9 juni kommer inte likna något annat Europaval. Sverige befinner sig i en osäker tid som präglas av krig i vår närhet, gränsöverskridande gängkriminalitet och ekonomisk oro, skriver socialdemokraterna Kristin Arplöw, Kajsa Lackovic och Patrik Linde.

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Europa har den gångna tiden drabbats av flera olika kriser: migrationskris, pandemi, klimatförändringar och ett fullskaligt invasionskrig. USA går mot ett presidentval med ett möjligt resultat som ytterligare kan öka konfliktnivån. Europa står i ett avgörande skede av historien.

I tider av kris och osäkerhet krävs ökad sammanhållning i Europa, för Sverige och det svenska folkets bästa.

Högerextremister, populister, och etablerade traditionella högerpartier vill göra vår europeiska sammanhållning svagare. Om de lyckas väl också i detta val hotas den enighet som har varit särskilt viktig för att stödja det ukrainska folket och lösa våra gemensamma kriser. Tvärtom behövs mer europeisk sammanhållning som kan säkerställa vår gemensamma säkerhet, vårt välstånd och vår frihet.

ANNONS

Vi kan inte riskera att ge mer inflytande till krafter som, gång efter annan, har visat att de kommer att välja sitt eget parti framför landets säkerhet.

Bara i Härryda är det tydligt att sammanhållning är viktigt för utvecklingen som kommun och för att kommuninvånare ska känna sig trygga. Det är viktigt att åstadkomma trygghet på alla olika sätt; trygg som ung att få bostad och kunna studera, trygg som äldre att få ett trygghetsboende, trygg som förälder att ha barnomsorg när man arbetar oavsett när på dygnet och att kommunen arbetar fram ett trygghetsråd.

I denna oroliga omvärld vill vi socialdemokrater att Europa ska stå för ökad, inte minskad, stabilitet, säkerhet och styrka.

Vi socialdemokrater kommer stå upp för det svenska folkets intressen i EU, rikta in våra ansträngningar för att lösa akuta samhällsproblem, skydda hushållens ekonomi och värna om vår gemensamma säkerhet. Vi vill öka samarbetet för att mota den organiserade brottsligheten och ta kampen, för det svenska folket, och mot de som försöker splittra och försvaga sammanhållningen.

Vi kan inte riskera att ge mer inflytande till krafter som, gång efter annan, har visat att de kommer att välja sitt eget parti framför landets säkerhet. Vi minns alla sommarens koranbränningar och Sverigedemokraternas orubbliga stöd till dem, mitt i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan Andra världskriget.

Det är nu – i en ny världsordning och där konturerna av ett nytt kallt krig börjar formas – helt avgörande att ta ställning för en politik för ökad trygghet för det svenska folket. EU-valet den 9 juni handlar om att bygga stabilitet och säkerhet. På så sätt kan vi hålla ihop och göra vår kontinent till en plats som präglas av demokratiska värderingar och där såväl våra barn som barnbarn vill bo och leva i.

ANNONS

Socialdemokraterna är partiet för svenska folkets intressen i EU.

Kristin Arplöw (S)

Kajsa Lackovic (S)

Patrik Linde (S)

LÄS MER:Så många lediga jobb finns i Härryda

LÄS MER:Arkeolog ledde jakten på forna torp och backstugor i Härryda: ”Många små mysterier”

LÄS MER:Kvinna togs för stöld i taxfree på Landvetter

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS