Härryda är också en plats i Europa

I Europa skapar handeln inom EU och frihandeln med omvärlden jobb och tillväxt. Tyvärr finns det för många krångliga regler och för mycket betungande EU-byråkrati, skriver Sven Karlsson (M).

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Med fötterna förankrade i Härrydas lokalpolitiska mylla kan det ibland vara klokt att lyfta blicken. Inte bara mot resten av Sverige utan även mot Europa. Då ser man att Europa, Sverige och därmed Härryda är under attack!

Trafficking, narkotikahandel och smuggling av stöldgods känner inga gränser och driver gängkriminalitet, våld, och otrygghet – i Härryda, Sverige och Europa. Ryssland bedriver erövringskrig nära oss. Kina övertar strategiska hamnar, respekterar inte patenträtten, tillåter osunda arbetsmiljöer och hotar därmed att konkurrera ut vår industri. Härrydas, Sveriges och Europas.

En del reagerar då instinktivt och vill fly från EU, isolera Sverige och ”skydda Härryda från allt otäckt som finns utanför kommungränsen”. Jag vill i stället ta klivet fram och frågar mig:

ANNONS

Hur kan vi skapa ett friare och säkrare Härryda, Sverige och Europa för våra barn och barnbarn?

1. Sätt gränser för kriminella och återupprätta tryggheten.

I Mölnlycke och Landvetter centrum har vi moderater sett till att ordningsvakter med befogenhet att ingripa vid ordningsstörningar patrullerar vid känsliga tider, enligt LOV 3. Vi ser till att kameror installeras på kommunens skolor.

I Sverige skärper vi moderater straffen för grov brottslighet och stärker polisen. Men vi vill göra mer. Vi måste stoppa vapen, droger och organiserad brottslighet som rör sig över Europas gränser till Sverige och Härryda. Därför vill vi införa en europeisk specialpolis som bekämpar gängen och stoppar den fria rörligheten för kriminella.

2. Stoppa regelkrångel och byråkrati. Fler jobb i Härryda, Sverige och Europa.

I Härryda arbetar vi systematiskt med att förenkla kommunens processer ur ett näringslivsperspektiv. Vi samverkar med externa aktörer för att stödja nyföretagande. Trots en vikande konjunktur ser vi nu flera stora nya verksamhetsområden under planering, bland annat vid Mölnlycke företagspark, Bårhultsmotet, Flygplatsmotet, och vid Ryamotet.

I Sverige meddelade den moderat-ledda regeringen i höstas att man har för avsikt att ge ett urval av statliga myndigheter nya uppdrag i syfte att identifiera förenklingsmöjligheter i regelverk som påverkar företagens regelbörda. Regeringen har även gett tilläggsdirektiv för översynen av 3:12-reglerna för att ytterligare främja entreprenörskap, särskilt för små och medelstora företag.

ANNONS

I Europa skapar handeln inom EU och frihandeln med omvärlden jobb och tillväxt. Tyvärr finns det för många krångliga regler och för mycket betungande EU-byråkrati. Vi moderater vill sätta stopp för svensk överimplementering av EU-regler och dessutom se till att det blir färre krångliga regler, som GDPR. I ett första steg bör regelbördan minska med 30 procent.

Allt hänger ihop. Med trygghet, fler jobb och fler företag bygger vi Härryda, Sverige och Europa starkt. Jag vill få saker gjorda och lägger min röst på Moderaterna. I Härryda, Sverige och Europa!

Sven Karlsson (M)

Ordförande i nämnden för utbildning, kultur och fritid i Härryda samt kommunfullmäktigeledamot

LÄS MER:Forskare: Därför ska du rösta – så påverkar EU-valet dig lokalt

LÄS MER:Rusning till vallokalen i Mölnlycke när EU-valet drog igång

LÄS MER:En månad kvar till EU-valet – så insatta är Härrydaborna: ”Inte tänkt så mycket”

LÄS MER:Därför ska du bry dig om EU-valet – fem snabba svar

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS