Mikrobryggerier kan blomstra med sänkt skatt

Hantverksöl från mikrobryggerier är redan dyrare än industriell öl, och en skattesänkning kommer inte att påverka folkhälsan negativt, skriver Oscar Sjöstedt (SD) och Peter Arvidsson (SD).

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Sverige har sett en snabb tillväxt av mikrobryggerier de senaste åren. Dessa företag bidrar med en fantastisk mångfald av ölsorter som pryder hyllorna på Systembolaget och menyerna på våra restauranger. Det är ofta små, passionerade företag som skapar arbetstillfällen och bidrar till en levande landsbygd. Mikrobryggerierna är inte bara viktiga för vår ekonomi, de berikar även vår dryckeskultur och gör Sverige till en mer intressant och levande plats.

Dessa små företag spelar en viktig roll i vårt samhälle och förtjänar bättre villkor för att kunna fortsätta utvecklas och blomstra. Därför driver Sverigedemokraterna, tillsammans med våra samarbetspartners i regeringen, förslaget om sänkt alkoholskatt för mikrobryggerier.

ANNONS

Svenska mikrobryggerier betalar idag högre skatt än sina europeiska motsvarigheter. Detta är något vi vill ändra på. Genom att sänka skatten för mikrobryggerier med en årsproduktion på upp till 3 000 000 liter, ger vi dessa företag bättre möjligheter att expandera och utveckla sina produkter. Detta är ett viktigt steg för att stärka företagandet och besöksnäringen i Sverige.

Sverigedemokraterna står upp för de små företagarna som kämpar varje dag. Vi vet att en stark ekonomi byggs från grunden, och småföretagen är en avgörande del av den grunden. Att sänka skatten för mikrobryggerier är bara en del av vårt bredare arbete för att göra det enklare och mer lönsamt att driva företag i Sverige. Vi arbetar också för att förenkla regler, förbättra kompetensförsörjningen och sänka skatten på arbete och företagande.

Det är viktigt att poängtera att detta förslag inte handlar om att öka alkoholkonsumtionen. Hantverksöl från mikrobryggerier är redan dyrare än industriell öl, och en skattesänkning kommer inte att påverka folkhälsan negativt. Istället handlar det om att stödja småskaligt, passionerat företagande och att främja en mångfald inom svensk dryckeskultur.

Vi ser fram emot att få genomföra detta förslag i höstens budgetförhandlingar. Tillsammans med våra initiativ för gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker, tar vi ännu ett steg mot ett friare och mer företagsvänligt Sverige. Genom att sänka skatten på öl från mikrobryggerier, ger vi våra lokala företagare de bästa förutsättningarna att växa och blomstra.

ANNONS

Oscar Sjöstedt (SD)

Ekonomisk-politisk talesperson

Peter Arvidsson (SD)

Gruppledare i Härryda kommun

LÄS MER:Nytt förslag om sänkt ölskatt – producenter skeptiska

LÄS MER:Härryda-bryggerier gör upp om titeln ”Godaste Ipan”

LÄS MER:Gårdsförsäljning inte aktuellt för Dugges

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS