21-åring ville checka in trickskniv på Landvetter – döms

En flygresa till Litauen fick inte den början som en 21-årig Göteborgare hade hoppats på. Vid säkerhetskontrollen på Landvetter flygplats försökte han få igenom en butterfly-kniv genom att lägga den i lådan för medtaget handbagage. Göteborgs tingsrätt har nu dömt honom för brott mot knivlagen.

ANNONS

Det var den 10 september som en 21-åring från Göteborg skulle resa till Kaunas i Litauen. Vid säkerhetskontrollen ska passagerare rutinmässigt tömma fickorna på föremål som ska tas med som handbagage. Göteborgaren gjorde just detta, och lade ned en butterfly-kniv i lådan.

En butterflykniv – även kallad för fjärilskniv eller balisong – är en fällbar kniv som är känd för sin speciella utformning. Kniven har två handtag som kan fällas ut på båda sidor av bladet på ett sätt som liknar vingarna på en fjäril. Den unika designen gör att det går att utföra olika tricks med kniven.

21-åringen erkänner brott – och accepterar konsekvenserna

När flygplatspersonalen upptäckte kniven kallades polisen till platsen. I sitt förhör med polisen berättade en ur personalstyrkan om sitt intryck av mannen. Personen menade att den dömde mannen verkade förvånad över att han hade kniven på sig och beskrev honom som lugn och mycket ångerfull.

ANNONS

21-åringen, som tidigare blivit dömd för ringa narkotikabrott, erkände knivbrottet på plats. Han berättade för polisen att han var medveten om att han begått ett brott och att han var beredd att ta konsekvenserna. När polisen frågade honom om syftet med att ha kniven svarade han:

– Trixa bara. Jag tänkte inte att jag hade på mig den.

Mannen döms nu till att betala 100 dagsböter om 50 kronor, samt en avgift till Brottsofferfonden på 1 000 kronor.

LÄS MER:Svarttaxichaufför försökte smuggla ut 300 000 kronor via Landvetter

LÄS MER:Miskovsky spelar i Mölnlycke: ”Ska bli sjukt kul att känna på viben”

LÄS MER:Borgerliga styret i Härryda gav olika svar om angiverilag när S krävde svar

ANNONS