Beskedet: Tågförbindelser till Landvetter flygplats ”ska förbättras”

Det blir en helt ny järnväg mellan Borås och Göteborg, meddelar infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) i en skriftlig kommentar till Borås Tidning. Enligt statsrådet medför det även förbättrade förbindelser med Landvetter flygplats.

ANNONS
|

Höghastighetsbanorna med tillhörande snabbtåg mellan storstäderna är ett minne blott. Det meddelade regeringen i ett pressmeddelande innan jul. Från Härrydas håll var det glada miner.

Däremot var det inte helt klart vad det skulle innebära för sträckningen genom Härryda kommun i allmänhet och Landvetter flygplats i synnerhet. Det har nu blivit en aning klarare, om än inte kristallklart.

Enligt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) ska en helt ny järnväg byggas mellan Göteborg och Borås med fler stopp än i Mölndal och Landvetter. Fokus blir för regional arbetspendling och godstågstrafik. Både stationslösningar och om vissa delar ska gå i marknivå eller i tunnel ska ses över, enligt Carlson.

ANNONS

”Det kan även handla om möjligheten att i vissa delar nyttja den befintliga järnvägen med nya sträckningar eller partiella dubbelspår. Men anslutningen till Landvetters flygplats ska också förbättras”, säger infrastrukturministern i ett uttalande till Borås Tidning. Exakt vad detta innebär går Andreas Carlson inte in i detalj om.

Statsrådet tillägger till BT att den planerade trafikstarten 2037 inte ska påverkas.

LÄS MER:Efter bussolyckan – ingen misstanke om brott

LÄS MER:Cross Kitchen i Landvetter nominerad till Sveriges sunkigaste hak

LÄS MER:Här är månadens konkurser i Härryda

ANNONS