Bildextra: Hulebäcksandan på topp under Slaget om innerstan

I förra veckan gick klassiska tävlingen Slaget om innerstan av stapeln. Hulebäcksgymnasiet var på plats och tävlade.
Så var även ungreportern och gymnasieeleven Irma Bjurman, som bjuder på ett fotoreportage i samband med satsningen Ung HrP på Pressfrihetens dag.

ANNONS
|

Stämningen i Partille Arena var exalterad, spänd och högljudd. För många Hulebäckselever är ”Slaget om innerstan” årets största höjdpunkt efter studenten.

I år deltog totalt fem skolor: Hulebäck i Mölnlycke, Hvitfeldtska, Polhem, Sigrid Rudebeck och LM Engström. Hulebäcksgymnasiet har deltagit i Slaget sedan 2013 och tog hem sju vinster i rad mellan 2015–2022.

Årets slag avslutades med en tredjeplats för Hulebäck, men en förstaplats för Hulebäcks dansnummer i underhållningskategorin.

För framtida deltagare och åskådare tipsar jag om att ta med öronproppar för alla som planerar att sitta mitt i publiken.

Rivalernas hejarop och buanden dånar genom hela arenan. Hulebäcks läktare bidrog med en enorm energinivå och trots förlust var stämningen på topp även i slutet av dagen.

ANNONS

Se bilderna i bildgalleriet ovan!

Fotnot. Denna artikel är en del av Härryda-Postens satsning Ung HrP där gymnasieelever vid Hulebäcksgymnasiet skriver artiklar i samband med 3 maj, Pressfrihetens dag.

LÄS MER:Kent, 83, minns Hulebäcksfabriken: ”Det glömmer jag aldrig”

LÄS MER:Därför tar eleverna på Hulebäck över Härryda-Posten på Pressfrihetens dag

LÄS MER:Föräldrarnas dom: Bästa – och sämsta – förskolorna i Härryda kommun

ANNONS