Bildextra: Vårkväll i Mölnlycke

Ponnyridning, kör och mingel i vårsolen. Under torsdagen hölls aktiviteter och butiker kvällsöppet i centrala Mölnlycke.

ANNONS

Under en gassande aprilsol minglades våren in i Mölnlycke. Affärerna i centrum hade öppet någon extra timme, och besökarna erbjöds allt ifrån ponnyridning med hästarna Corina och Freddie, till körsång av Hulebäckselever.

Men mitt i allt hade också Kulturskolan en öppen skaparverkstad.

– Idag har vi tagit fram en massa kritor, så vi håller på att göra trottoaren mer kulturell än den är nu, sade bildläraren Héléne Hulterstedt Hellberg till Härryda-Posten.

Det var inte bara elever från kulturskolan som deltog. Även förbipasserande små konstnärer gjorde spontaninhopp.

– De har bara tagit en krita, målat något och sedan gått vidare. Vi blev tillfrågade om vi ville medverka och det ville vi gärna. Och så är det tänkt att vi ska få en blåsorkester här snart också, berättade Héléne Hulterstedt Hellberg.

ANNONS
Wera och Naiomi, 9 år, gjorde asfaltkonst tillsammans med ett trettiotal andra barn.
Wera och Naiomi, 9 år, gjorde asfaltkonst tillsammans med ett trettiotal andra barn. Bild: Julia Kero

När Härryda-Posten tittar förbi hade barnen hunnit rita en hel del i färgglada färger på det grå underlaget. Ett barn hade ritat en glass. Nioåringarna Wera och Naiomi målade orden ”Tja vår” på asfalten.

– Men jag gillar egentligen vintern bättre. Då kan man åka skidor, sade Naiomi.

Elever sjöng: ”Vintern rasat ut bland våra fjällar”

På en bänk, en bit bort, där elever från Hulebäcksgymnasiet senare sjöng raderna ”Vintern rasat ut bland våra fjällar” satt Britt Wilhelmsson, som bott i Mölnlycke sedan år 1969. Hon reflekterade över att Mölnlycke blivit ”så stort och fått så många höghus”, och njöt, som många andra, av en ”premiärglass”.

Men något besvikna visade sig hon och hennes väninna vara, men av helt andra skäl än glassen och byggprojekt.

– Vi skulle egentligen till second hand-shoppen, men det visade sig att just den var stängd idag, förklarade Britt Wilhelmsson.

LÄS MER:Inbrott i förråd i Mölnlycke

LÄS MER:Mycket pollen i Härryda 2023 – medicin hjälper mot symtom

LÄS MER:Akuta SOS-larm ska inte bedömas av sjuksköterskor

ANNONS