Bildspecial: Vårmarknad i Hindås

Second hand, barnrytmik och ponnyridning. Under lördagen fylldes Hindås av loppissugna besökare. Vissa hade turen att hitta riktigt ovanliga fynd.
– Jag har köpt en drake, berättade Nova glatt.

ANNONS
|

På pendelparkeringen vid Hindås station var det svårt för besökarna att hitta plats under lördagens marknad.

Där stötte Härryda-Posten på Hindåsbon Edit Stangvik, som kom gåendes med sin mor Ann-Margreth Stangvik. De båda var särskilt inriktade på att besöka bagageloppisen.

– Den är på parkeringen längre bort. Det kommer nog folk utifrån också. Det är ju fint väder, så det är lite kul, sade Ann-Margreth Stangvik.

Hon själv var inte ute efter något särskilt. Men det var hennes dotter.

– Jag tänkte titta på sommarkläder. Sommarklänningar, förtydligade hon.

Innan de strax därefter vandrade vidare mot sitt mål lade Edit Stangvik till:

ANNONS

– Det här är tradition i Hindås. Alla är här.

Marianne sålde barnkläder: ”Min mamma har sytt allt”

På bagageloppisen såldes allt mellan himmel och jord: prydnadsföremål, skor, kläder, köksredskap och allehanda ting var uppradade där det fanns plats.

En av säljarna, Marianne Karlsson, hade åkt från Torestorp i Marks kommun för att sälja barn och dockkläder, som hon bland annat hängt upp i ett litet ställ framför sin röda bil.

Plaggen hon hade med sig var alldeles nya.

– Det är min mammas. Hon har sytt allt, men finns inte kvar i livet. Det är många timmars arbete bakom detta, så jag ville inte bara skänka iväg det. Hon var med i hantverksbutiken här och sålde innan, berättade hon.

Men försäljningen av barnkläderna hade, när Härryda-Posten kikade förbi, hittills gått trögt.

– Det går folk här hela tiden, men det är ganska många som säljer olika saker här, sade Marianne Karlsson, som höll tummarna för att försäljningen skulle ta fart senare under dagen.

Joanna och Sixten fyndade en ”squishy” och en lastbil

Mölnlyckebon Britt-Marie Bruun var en av många besökare som strosade runt på marknaden under dagen. Med sig hade hon barnbarnen Joanna och Sixten, som bor i Rävlanda. Barnen hade hittat flera saker. Ett av dagens fynd bar Sixten under armen, en leksakslastbil.

ANNONS

– Det är bilar i den, upplyste storasyster Joanna och fortsatte:

– Den har han hittat och den är min och den är hans, förklarade hon och pekade på mjukisdjur som hon och Britt-Marie bar i famnen. Det var ”Tiger” och ”Koala” som har fått äran att hänga med på dagens utflykt.

– De gillar verkligen loppisar, sade Britt-Marie Bruun och nickade mot barnen, för att tidningens utsända inte skulle missförstå.

Joanna berättade glatt om vad de hunnit att handla in, bland annat en ”squishy”, som är en mjuk boll.

– Och så har jag hittat en kanin. Och så har vi hittat varsin regnbågstandborste och klubbor, fortsatte hon och höll upp en färgglad förpackning.

Djurambulansen var på plats för att informera om verksamheten

Vissa utställare på Hindås vårmarknad var inte på plats för att sälja, utan för att sprida information om sina verksamheter, som Djurambulansen.

– Vi är här för att söka lite mer donationer och visa att vi finns för allmänheten. Och också informera lite mer om vad det är vi räddar och vad vi gör, berättade Mike Gröndal, som är nyinflyttad i Rävlanda och utgår därifrån då han jobbar ideellt med utryckningar.

Han berättar att han har jobbat som flygvärd med Dubai som bas i tio år. När han var i färd med att dra igång djurambulans där, startade pandemin och han återvände därför till Sverige.

ANNONS

– Då föll det sig naturligt att arbeta med detta här i stället, förklarade han.

LÄS MER:Man i krock med fyrhjuling i Härryda – misstänks för brott

LÄS MER:Dykare hittade kassaskåp på Rådasjöns botten

LÄS MER:Bildextra: Hulebäckselevers konstutställning i Mölnlycke

ANNONS