Brand i flera lägenheter i Mölnlycke

Två lägenheter har börjat brinna under natten på Solstensgärdet i Mölnlycke. Lägenheterna är totalförstörda. Ytterligare flera lägenheter är rökskadade.
– Vi inleder förundersökning om mordbrand, säger Jens Andersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Räddningstjänsten beskriver det som en omfattande brand i två lägenheter i ett parhus på Solstensgärdet i Mölnlycke. SOS larmades strax innan klockan tre under natten mot torsdagen. Räddningstjänsten var på plats med tio enheter från flera stationer.

– Det brinner också på en balkong och på vinden, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Alla lägenheterna ska vara utrymda.

Vid klockan fyra var branden släckt men det pyrde fortfarande lite.

– Vi kommer vara kvar på platsen under hela natten och kanske in på förmiddagen.

Uppdatering 06:18

Branden är helt släckt. Räddningstjänsten är kvar på plats fram till klockan 11:30 då en ny bedömning kommer att göras.

ANNONS

– Två lägenheter är brandskadade och två är rökskadade, säger Sara Rosenquist på räddningstjänstens ledningscentral.

Hur allvarligt skadorna är kan hon dock inte svara på.

Polisen utreder mordbrand

Polisen uppger senare under torsdagsmorgonen att två lägenheter är utbrunna och att ytterligare lägenheter är rökskadade.

– Det kommer uppgifter till oss om att branden kan vara anlagd, så vi inleder förundersökning på mordbrand. Två personer har hämtats till förhör men är inte misstänkta för något brott, säger Jens Andersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har under natten genomfört dörrknackning och sökt i området med hund.

Ingen person skadades fysiskt i samband med branden, enligt polisen.

– Vi har spärrat av platsen, det är dock fortfarande en brandplats så det kommer nog dröja ett bra tag in på dagen innan teknikerna kan gå in, säger Jens Andersson.

Inväntar teknisk undersökning

Härryda-Posten besökte under torsdagsmorgonen platsen. Robert Persson är räddningsledare på plats och ansvarar för eftersläckningsarbetet.

– Just nu står vi mest i vänteläge för att se att det inte blossar upp igen. Och så inväntar vi teknisk undersökning, men man vill gärna att temperaturen ska gå ner lite först.

Persson berättar också att det var helt övertänt då räddningstjänsten anlände till platsen.

ANNONS

– Vi hade enheter här från Öjersjö, Mölndal och Gårda. Vi har nog varit över 20 man och alla som har varit här har gjort ett kanonjobb så att det inte har spritt sig mera.

Räddningstjänsten ryckte ut – igen

Under fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten ännu en gång till lägenhetshuset. Den här gången med anledning av röklukt.

– Det ryker från en takstol efter branden igår. Vi är på plats och släcker. Det brinner inte, men det ryker, säger Niclas Fogelqvist, larm och ledningsbefäl på räddningstjänsten.

LÄS MER:Grannar i chock efter lägenhetsbrand i Mölnlycke

LÄS MER:Ovädret Hans dränkte familjens hela tomt: ”Blir förbannad”

LÄS MER:Tre hotell i Härryda kommun om rekordturismen

ANNONS