Charlotte fick 1,5 kilo gammal post – i ett svep

Uttrycket "som ett brev på posten” borde i dag omtolkas som ironi, menar Mölnlyckebon Charlotte Krall. Det efter att hon inte fått några brev på runt två veckor – för att sedan få allt på en och samma gång.
– Jag fick 1,5 kilo post igår. Det är nästan komiskt, säger hon.

ANNONS
|

I en dryg vecka hade hon väntat på återkoppling inför ett läkarbesök. Charlotte Krall, 74, har dragits med magproblem ett tag och skulle nu få röntgen för att kontrollera vad som kan ligga bakom.

Men brevet från röntgenlabbet i Haga i Göteborg dök aldrig upp i brevlådan i Mölnlycke. Charlotte Krall väntade i över en vecka, innan hon till slut tog saken i egna händer och kontaktade kliniken för svar. Under denna tid hade labbets brev med information och instruktioner inför besöket fastnat någonstans längs vägen.

– Det var jätteviktiga saker man skulle tänka på. Jag visste ju att jag skulle få detta, men inte när, så till slut blev jag ju tvungen att ringa till labbet själv, säger Charlotte Krall.

ANNONS

När det viktiga brevet till slut kom fram var det tillsammans med en hel mängd annan gammal post. 1 450 gram i brev och magasin totalt, enligt Charlotte Krall, som vägde bunten två gånger om.

– Jag har gått och väntat på de här viktiga breven, och så kom det i går 1,5 kilo i försändelser. Däribland nio fönsterkuvert, säger hon.

"Så här kan det inte vara”

De viktigaste breven som damp ner i lådan – de från röntgenlabbet – var enligt Charlotte Krall daterade till den 2 mars, alltså nästan två veckor efter att de postats. Enligt henne är det inte heller första gången hon råkar ut för mycket försenad post – eller sådan som inte kommer fram alls.

– Till exempel var det två tidigare brev från min vårdcentral som aldrig kom fram. Sedan var det ett annat jätteviktigt brev som rörde en bostadsförsäljning jag hanterade nere i Skåne som aldrig heller kom fram. Det slutade med att jag i stället satte mig i bilen och körde ner dit, så att pappren skulle bli påskrivna.

Hon säger sig ha varit i kontakt med både Postnord och Post- och telestyrelsen flera gånger om, dock utan att ha fått särskilt tillfredsställande svar. Hon hoppas nu att postleverantörer tar ett krafttag för att få bukt med sina problem.

ANNONS

– Så här kan det inte vara, det är ju skandal, säger Charlotte Krall.

Charlotte Krall önskar nu att postutdelarna ska ta fall som dessa på allvar.
Charlotte Krall önskar nu att postutdelarna ska ta fall som dessa på allvar. Bild: Per Wahlberg

Oklart vad som hänt

Men vad som ligger till grund för den stora förseningen är oklart. Bland annat delades brevet från röntgenlabbet ut av Postnord, men områdeschef Håkan Schiller säger sig inte kunna se att man haft några förseningar under den aktuella tidsperioden.

– Jag har varit i kontakt med brevbäraren och kan konstatera att vi inte har haft några avvikelser alls på den här sträckan, säger Håkan Schiller.

– Jag vågar faktiskt inte ens försöka förklara vad som kan ha hänt här, tillägger han.

Inte heller Citymail, som också står för postdistributionen i området, kan förklara varför Charlotte Krall fått så mycket post i ett svep.

En tänkbar förklaring, från deras sida, kan dock ha varit snöovädret som drog in över Göteborg vid tidpunkten.

– Att hon skulle ha fått så mycket post av oss på en gång var inget som brevbäraren kände till. Däremot är det så att snöovädret ställde till det för oss, och den utdelningen vi skulle ha genomfört den sjunde mars fick dras in. Det delades i stället ut i måndags denna veckan, säger Anne-Louise Sandström, kommunikationsansvarig vid Citymail.

LÄS MER:Brevet kom äntligen fram – över 100 år senare

LÄS MER:Mannen som hittades under isen på Stora Delsjön är identifierad

ANNONS