Dagen efter terrordådet i Bryssel – Landvetter IS hedrar offren med flaggning på halv stång

Under tisdagen flaggar Landvetter Idrottssällskap på halv stång, med anledning av terrordådet i Bryssel, där två svenska fotbollssupportrar dödades.
– Det är en fruktansvärd händelse. Det är många idrottsföreningar som flaggar på halv stång idag, säger Mette Grefsrud Persson, som är verksam i klubben.

ANNONS
|

Måndagens dödsskjutning i Bryssel, där två svenska medborgare miste livet, skedde bara några kilometer från den fotbollsarena där Sverige strax därefter skulle EM-kvalspela mot Belgien, vilket bland annat GP har rapporterat om.

Gärningsmannen ska ha skjutits ihjäl av polisen, och händelsen utreds som ett misstänkt terrorbrott, enligt belgisk polis.

Under måndagen är det många flaggor som vajar på halv stång för att hedra offren, däribland på Landvetter Idrottssällskaps planer.

Match ska spelas med sorgband

Träningarna har inte kommit igång för dagen när Härryda-Posten talar med Mette Grefsrud Persson, som sitter i klubbens styrelse. Men hon berättar att flaggorna vajar på halv stång och att pojkar födda -08, som har match ikväll, ska spela med sorgband.

ANNONS

– Det är inte så mycket annat att säga än att det är fruktansvärt det som hänt. I vår verksamhet är de flesta medlemmarna i skola och på jobb på dagtid. Men det är klart att det säkert pratats om det här i de olika lagen. Jag kan tänka mig att det är en del barn som kan vara oroliga, som ledarna kommer behöva att hantera.

Hon berättar att det inte är ofta klubben till exempel reser på cuper utomlands, och att de därför inte pratat något kring säkerhetstänk rörande medlemmarna.

– Vi har ingen föreningsaktivitet utanför Sverige för tillfället, det är för tidigt att säga om vi behöver se över det här inför kommande evenemang. Det är en tragisk händelse både för fotbollen i stort, men speciellt för de som är drabbade så klart. Våra tankar går till de drabbade, men också till den fotboll som vi känner och som vi är så glada i kan man säga.

LÄS MER:Grannarna om det väpnade rånet i Mölnlycke: ”Otäckt”

LÄS MER:Hindåsbor engagerar sig mot byggplaner på Bocköhalvön

LÄS MER:Verktyg stulna från byggarbetsplats vid Hjortviken

ANNONS