Därför ställde Chris Kläfford in på Råda rum

Artisten Chris Kläfford berättar nu öppenhjärtigt om anledningen till att han fick ställa in sin konsert på Råda rum den 10 november.
Nu berättar Chris Kläfford om händelsen

ANNONS

Råda rum var i praktiken utsålt förr-förra helgen när Idolstjärnan Chris Kläfford skulle gästa Mölnlycke tillsammans med Melodifestival-succén Tennesse Tears. Kläfford vann svenska Idol 2017.

Till Härryda-Posten sade Kläfford inför konserten:

– För mig känns det som ett stort vardagsrum som vi åker runt med. Det ska vara avslappnat och inte allt för uppstyrt. Så tänker jag alltid med mina spelningar också. Jag personligen är inte så mycket för show.

Då kom chockbeskedet – med bara några timmars varsel ställde Kläfford hastigt in sin medverkan.

Konserten genomfördes dock med Tennesse Tears och de som bokat biljetter fick beskedet att det skulle arrangeras ett nytt besök – med samma biljetter.

ANNONS

Dagen efter den omgjorda konserten skrev Råda rum följande meddelande på Instagram:

”Det blev inte som tänkt igår. Men wow vad bra det blev ändå! Chris blev tyvärr sjuk och ett febrilt letande efter nytt datum börjades. Under tiden diskuterades om att ställa in fredagens konsert. Men. Det ville inte vi, och inte Tennesse Tears heller!

Så dom kom med två musiker till Råda Rum och genomförde konserten ändå! Det blev en riktigt bra kväll med gitarrsolon, gitarrduetter och härliga låtar som publiken klappade och gungade till! 🙌 Stort tack för igår Tennesse Tears! Ni räddade allas kväll. Nytt datum med Chris kommer!”

Under måndagskvällen kom så förklaringen till varför Chris Kläfford akut fick ställa in. Svaret stavas utbrändhet.

På sin Instagram skriver artisten själv om måendet:

”Sedan min artistkarriär startade har jag haft fullt upp med spelningar, låtskrivande och allt där till. Jag har aldrig riktigt tagit mig tid till återhämtning”, berättar han och fortsätter:

”År efter år såg spelschemat likadant ut. Vilket såklart är otroligt roligt att ni fortfarande vill komma och lyssna på mig live."

Vidare berättar Kläfford om hur han alltid haft svårt att säga nej till jobb. Även när han inte gjort framträdanden har han haft använt tiden däremellan till att arbeta.

ANNONS

”Pressen” som uppstår automatiskt i den här branschen ligger konstant och möjligen obemärkt och skvalpar i skallen på 24/7. Och då jag alltid är ute på spelningar så har det varit otroligt svårt att hinna med att skriva nytt material som jag stolt kan visa upp för er."

Till slut tog det helt enkelt stopp. Det började med en förkylning under augusti.

”Efter nästan tre månaders tid med samma förkylningssymtom, feber och hosta som kommer och går, ”pressen” och väldigt hårt turnerande där ingen riktig återhämtning fanns inplanerad så ska kroppen till slut nej."

Det var där och då konserten på Råda rum i Mölnlycke fick ställas in.

Kläfford om lättnaden

Men det finns en ljusglimt. Chris Kläfford beskriver på sin Instagram hur det var som att ett tryck över bröstet släppte när beslutet togs om att ställa in, men skjuta fram, flera konserter.

Nu är han officiellt sjukskriven för utmattning.

”Nu har det gått 1 vecka sedan dess och jag känner av hela mitt hjärta och kropp att detta var rätt just för att jag ska kunna komma tillbaka på banan igen.”

Planen är att återuppta musicerandet och konsertframföranden med start i februari.

Och nog finns längtan till fansen:

”Det finns inget jag älskar så mycket som att skriva låtar och framföra dem för er som vill lyssna."

ANNONS

Konserten med Chris Kläfford i Mölnlycke är ombokad till torsdagen den 8 februari 2024.

LÄS MER:Chris Kläfford och Tennesee tears uppträder på Råda rum

LÄS MER:Pär Lundqvist: ”Därför ska L inte sitta i regering med SD”

LÄS MER:Landvetter Wings leder serien – siktar mot allsvenskan

ANNONS