Det här kan du göra på sportlovet i Härryda kommun

Härryda-Posten har samlat ett helt gäng olika tips och roliga aktiviteter som äger rum under sportlovet.

ANNONS
|

Mellan den 12-18 februari är det sportlov i Härryda kommun. Inte nog med att Amor kommer och hälsar på med sin båge under Alla hjärtans dag – det finns bland annat chans att bygga sin egen spelkontroll av återvunnet material eller svettas genom dans på Sinclairs dansskola.

Skrotkontroll på Mölnlycke kulturhus

Bild: Stefan Edetoft

Den 13 februari kan du vara med och bygga din egen spelkontroll av återvunnet material. Bygg din egen banankontroll och förvandla ett helt rum till ett interaktivt spel. Med fritt inträde från 10 år och uppåt, men det finns begränsat antal platser!

Var: Lilla salen, Mölnlycke kulturhus

När: Tisdag, klockan 13.00-16.00.

Born this way (hbtq-verksamhet)

Landvetter kulturhus skapar ett säkert rum för HBTQi.
Landvetter kulturhus skapar ett säkert rum för HBTQi. Bild: Wikimedia Commons

Ett tecken på att kärleken är runt hörnet är också känslan av att alla har rätt att vara den man är och älska den man vill, något som Studio 13 i Landvetter vill förmedla. Ledarna för verksamheten menar att de aktivt jobbar med att ta in deltagarnas önskemål kring vad de själva vill göra på träffarna, och att det är deltagarna som utformar verksamheten.

ANNONS

– Vi vill skapa en trygghet för en normalt sett utsatt grupp, vem som helst kan anmäla sig, berättar Peter Groth, en av fritidsledarna som jobbar på Studio 13.

Born this way vänder sig till dig som går i åk 6, och sedan upp till 18 år. Träffarna hålls på mötesplatsen Studio 13 i Landvetter och riktar sig till dig som känner en tillhörighet i HBTQIA+. Det finns flera olika möjligheter att umgås, spela biljard, pyssla, spela tv-spel, baka eller chilla.

– Vi frågar oftast vad de vill syssla med själva, vi har lite olika aktiviteter. Vi brukar ha stående element, rollspel som Dungeons and Dragons.

Var: Studio 13 i Landvetter

När: 15 februari, klockan 18.00-21.00.

Bibblans Brevvänsförmedling

Brev låda med brev brevsamling (Mona Heljes gamla brev)
Brev låda med brev brevsamling (Mona Heljes gamla brev) Bild: Niklas Maupoix

Är du skrivsugen under Sportlovet och vill skaffa fler vänner, då kan du ta dig till flera olika bibliotek i kommunen. Det kommer att finnas möjlighet att matchas ihop med brevvänner från andra delar av Sverige! Allt du behöver göra är att skriva ett brev och fylla i ett formulär på något av Härrydas bibliotek. Fri entré för dig mellan 13-19 år.

Var: Biblioteken i Hindås , Landvetter , Mölnlycke , Rävlanda

När: 12-16 februari, Drop in

Camp Sportlov

Sinclairs danselever under slutföreställningen 2021 av "Unisex".
Sinclairs danselever under slutföreställningen 2021 av "Unisex". Bild: Elin Gustafsson

På Sinclairs dansskola får du mellan 10-13 år dansa in sportlovet under måndagen och tisdagen, för 695 kronor för en dag lär man sig bland annat att skapa koreografi med Sinclairs lärare. Det hålls även andra aktiviteter på dansskolan som öppnar när föräldrarna åker till jobbet, som stänger när de kommer hem igen. Yngre barn är välkomna på Camp Under the sea.

ANNONS

Var: Sinclairs, Långenäsvägen 2, Mölnlycke

När: 12 -13 februari, drop in mellan 10.00-17.30

Vinterstugan håller extraöppet

Landehofs vinterstuga.
Landehofs vinterstuga. Bild: Carl Schöndell

Under sportlovet håller OK Landehof extra öppet av Vinterstugan för dig som är sugen på att åka skidor. Våffeljärnet hålls även varmt för de som är sugna. Skiduthyrning för barn och vuxna erbjuds. Ett dagskort ligger på 90 kronor och det finns möjlighet till skiduthyrning samt omklädningsrum på plats.

Plats: Lundåsvägen 5, Landvetter

När: Den 14 februari, klockan 10.00-16.00

LÄS MER:Tommy Nilsson-konsert inställd i Mölnlycke

LÄS MER:Från Hulebäck till Hollywood – Niclas Larssons långfilmdebut prisades under GFF

LÄS MER:Härrydalaget vann GP-pucken

ANNONS