Efter supervinsten på Coop: Det skulle Mölnlyckeborna göra med 11 miljoner

Spelbutiken på Coop i Mölnlycke sålde Lotto-raden som gav drygt 11 miljoner, vilket Lokalpressen var först med att rapportera. Årets näst högsta vinst i landet. Härryda-Posten frågade folk på stan vad de skulle göra med ett så stort tillskott.

ANNONS
|

Ingen vinnare hade prickat in sju rätt på en månad så jackpotten var ordentligt ladda då onsdagens Lotto-rad skulle rullas fram. Och då small de ordentligt för en vinnare i Lindome som lämnat in de sju rätta siffrorna i Coop Mölnlyckes förbutik, något Lokalpressen var först med att berätta.

11 439 270 kronor lyder vinstsumman specifikt och det var ett roligt samtal för Daniel Arnkvist på Svenska Spel att ringa till vinnaren, en man i 60-årsåldern som hade tittat på dragningen i tv men inte förstått att han vunnit.

– Att få gratulera till en vinst i denna storlek är otroligt. Under samtalet kom till och med ett par glädjetårar vilket sammanfattar det hela ganska väl, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

När Härryda-Posten besöker Coop under söndag lunch kommer det just denna dag inte att lämnas in några turrader, förbutiken är nämligen stängt och endast några ballonger och en handskriven affisch vittnar om att det var här någon vann 11.4 miljoner i onsdags. Vi passade istället på att fråga folk på stan: Vad skulle ni göra med en vinst på 11 miljoner kronor?

Albin Bergström, 14 och Sigge Fant, 13.
Albin Bergström, 14 och Sigge Fant, 13. Bild: Daniel Claesson

Albin Bergström, 14 och Sigge Fant, 13:

– Jag skulle nog köpa mig en riktigt fet båt, alltså en riktigt fet som går snabbt. Och kanske också ett hus utomlands. Spanien tror jag, säger Albin.

– Och jag hade köpt kläder. Sånt jag inte har råd med nu, som en Moncler-cardigan, det hade varit asfett.

Edward Bernez, 34 och Lina Nesting, 45.
Edward Bernez, 34 och Lina Nesting, 45. Bild: Daniel Claeson

Edward Bernez, 34 och Lina Nesting, 45:

– Oj, svår fråga. Det hade ju verkligen förändrat livet på ett sätt och jag tror inte att jag hade slutat jobba men absolut gått ner i tid för att vara mer med barnen. Dessutom hade jag skänkt bort en tiondel, alltså runt en miljon. Vi har den regeln i vår familj att om man vinner mer är 1000 kronor så ska tio procent skänkas bort så det hade jag gjort, säger Lina Nesting.

– Jag tänker i första hand på större bostadsyta, ett ställe som har två toaletter och inte en. Det hade ju varit skönt att kunna köpa en bostad cash och inte behöva dras med lån.

ANNONS
Jakob Burström, 22.
Jakob Burström, 22. Bild: Daniel Claeson

Jakob Burström, 22:

– En gång vann jag 20 000 och dom la jag undan som en sorts trygghet. Sannolikt hade jag gjort samma sak om jag vann 11 miljoner, jag hade avvaktat och lagt undan i alla fall hälften som en säkerhet i framtiden. Det hade varit så najs att ha den tryggheten och inte behöva tänka på att pengarna ska in hela tiden. Resten hade jag gått bananas med, bara dragit iväg på en stor Europaresa till exempel.

Isabell Fridh, 69.
Isabell Fridh, 69. Bild: Daniel Claeson

Isabell Fridh, 69:

– Ja du, jag behöver inte 11 miljoner så jag hade skänkt bort det mesta. En del till mina barn såklart men de behöver inte heller så mycket pengar, det är vetenskapligt bevisat att ingen blir lyckligare av pengar. Så jag hade skänkt bort det mesta till välgörenhet, investerat i någon fond som jobbar mot trafficking eller kvinnor som har det svårt.

LÄS MER:Hampus på Hällsnäs stjärnrestaurang Signum vann silver i Årets konditor 2023

LÄS MER:Så mycket vill Förbo höja hyrorna med för 6 000 bostäder

LÄS MER:Allt färre skiljer sig – så är läget i Härryda: ”Som fångenskap”

ANNONS