Eva fångade magiska bilden i Hindås: ”Sagolikt”

Förskolläraren Eva Hedström, från Hindås, fångade det magiska ögonblicket medan hon var ute på en av sina promenader. Sedan lade hon ut bilden på Facebook.
– Jag fick enorm respons och jag vill gärna dela med mig, säger hon.

ANNONS
|

Eva Hedström bor i Hindås och brukar promenera runt och ta bilder på olika platser i trakten.

– Det finns många fina ställen och helst går jag ner till sjön. Men Hindås kyrka är också vacker en plats. Ibland använder jag kameran, men oftast har jag med mig mobilen. Det blir nästan finare, säger hon och skrattar.

Fick stor respons på Facebook

Men just dessa bilder (se bildspelet) beskriver hon som ren tur.

– Jag såg att det hade kommit snö under kvällen och det såg helt sagolikt ut. Jag tänkte att det säkert var fint vid kyrkan. Jag promenerade dit och där fångade jag det magiska ögonblicket.

ANNONS
Eva Hedström bor i Hindås.
Eva Hedström bor i Hindås. Bild: Privat

Därefter lade hon ut bilderna i Facebook-gruppen ”Sveriges skönaste platser” och responsen blev enorm.

– Det blev säkert 900 gilla-markeringar. Det var många som skrev till mig, bland annat hur fint det var men också att jag är bra på att fånga känslan.

Vill gärna dela med andra

Till vardags är Eva förskollärare, men beskriver sig själv som lite av en hobbyfotograf. Hon delar gärna med sig av sina bilder på olika sociala medier. Och bildintresset har funnits i många år.

– Det är rofyllt och meditativt. Min tanke är att fånga stunden, säger hon och fortsätter:

– Jag vill gärna dela med mig av mina bilder. Vissa kan inte komma ut under alla årstider och uppleva platser. Det har också varit svår för folk under pandemin. Då de fint att kunna dela med sig av upplevelsen.

Tips: Fånga din upplevelse

Till andra som vill börja ta hobbyfoton tipsar hon om att göra likadant som henne själv. Besöka samma platser under olika årstider.

– Samma plats eller motiv kan ge många olika bilder beroende på väder, ljus och vegetation. Man kan även försöka fota ifrån olika vinklar. Ta bilder på det du gillar eller där du trivs. Men det viktigaste är att fånga din upplevelse, avslutar hon.

LÄS MER:Pizzeria Viktoria i Mölnlycke blir Vickan Restaurang & Bar

LÄS MER:Många reagerar efter nyheten om att I Love Pizza öppnar i Mölnlycke

LÄS MER:Cross Kitchen i Landvetter nominerad till Sveriges sunkigaste hak

LÄS MER:Härryda kommun är en av årets filmkommuner – mer bio på Mölnlycke kulturhus

ANNONS