Förslaget: Byt namn på Landvetter till Evert Taube

Den moderate riksdagsledamoten Gustaf Göthberg vill att Landvetter flygplats uppkallas efter Evert Taube. Det rapporterar GP.

ANNONS
|

Gustaf Göthberg (M), riksdagsledamot från Göteborg, har lämnat in en motion i riksdagen om att Landvetters flygplats ska döpas om efter Evert Taube.

– Jag tycker att Göteborg ska vara ett föredöme och bli den första flygplatsen att döpas efter en av de främsta, säger han till Göteborgs-Posten.

Konstnären och vissångaren Evert Taube vars skildringar av världen spänner från Bohuslän, till Stockholm och de sju världshaven borde befästas vid Västsveriges stora flygplats, menar Göthberg.

– Jag tycker det finns ett viktigt symbolvärde att döpa en flygplats efter en person som var en stor internationalist, säger Gustaf Göthberg.

Ytterst fråga för Swedavia

Ett namnbyte är ytterst en fråga för Swedavia och motionen handlar om att regeringen ska uppmana Swedavia att byta, förklarar Göthberg för tidningen.

ANNONS

Göthbergs motion är inte den första. Riksdagsledamoten Robert Hannah (L), också han från Göteborg, har motionerat att flygplatsens ska ges namnet Landvetter Torgny Segerstedt flygplats.

LÄS MER:Landvetter utrymdes – misstänkt väska var ofarlig

LÄS MER:Boende upprörda över Västtrafiks beslut om kortad busslinje

ANNONS