Goda munkar på Mölnlycke torg

Under torsdagen stod en vagn som med sin skyltning lockade med churros och donuts på Mölnlycke torg. Härryda-Posten tog sitt journalistiska ansvar och granskade munkarna.

ANNONS
|

På torget möter Härryda-Posten Majeed Al Majeed, 32, som håller ställningarna i vagnen. Majeed är egentligen bosatt i Jönköping, men åker runt med donutvagnen största delen av året. Det har han gjort sedan 2012.

– Det roligaste är att åka runt och träffa många människor, olika människor, och se många olika städer, säger Majeed.

Var är favoritplatsen att stå?

– Det är svårt att säga men i somras Norrland, det är jättefint. Men inte på vintern, säger Majeed.

Vid tiden för Härryda-Postens besök har det inte varit någon anstormning till vagnen då det har regnat större delen av dagen. Majeed säger att det förhoppningsvis klarnar framåt eftermiddagen och då kanske det dyker upp lite mer folk. Munkarna är bakade under morgonen – Majeed har gått upp redan klockan sex. Vagnen kommer stå kvar till 18 på torsdag.

ANNONS

Med sex stycken av Majeeds favoritdonuts gav sig Härryda-Postens utsända reporter tillbaka till redaktionen för att testa dem – i Härrydabornas tjänst.

Härryda-Posten testar Majeeds donuts

Choklad- med nötkross

Detta var en klar favorit hos oss på redaktionen. Kombinationen nötter, choklad, frityr och saftig deg gjorde att den här munken fick högsta betyg.

Choklad med chokladkrokant

Chokladkrokanten knastrade på ett tillfredsställande sätt, dessutom tillförde den ett lager av kolasmak vilket vi gillade.

• Nutella med kexsmulor

Krunchet på den här munken förhöjde smaken mycket. Alltid en god kombination med kex, deg och choklad.

• Choklad med minilinser (smarties)

För den som tidigare ätit godisen smarties skulle vi beskriva denna munk som en go munk utan några överraskningar. Trygg och färgglad.

Choklad med Kitkat

Denna munk kändes lite brödig – i jämförelse med de andra munkarna var den aningen tråkig.

• Klassisk amerikansk glasyr och chokladkrunch

Vi på redaktionen kände oss som ordningsmakten i en klassisk amerikansk polisfilm när denna munk intogs. Med det sagt var det ingen favorit, även om den var helt okej.

LÄS MER:Kokain värt 366 miljoner skulle till Holland – hamnade i Landvetter

LÄS MER:Misshandlade tonåring med sten – inför ögonen på farmor

LÄS MER:Polisen går ut med fantombild för att lösa misstänkt mord

ANNONS