Här kan du fira midsommar i Härryda kommun

Sju sorters blommor och små grodorna. Snart nalkas en av sommarens stora höjdpunkter. Oavsett hur högtiden firas är den efterlängtad av många. Här hittar du midsommarfirandena i Härryda kommun.

ANNONS
|

Klassiskt midsommarfirande hittas i år bland annat vid Landehofstugan i Landvetter. Men förutom att dansa runt stång, kan besökarna prova på något helt annat, nämligen skytte.

– Ja, det blir ett traditionellt midsommarfirande, men lite Landehof-touch på det hela, så vi får visa upp vad vi gör. Barnen får prova på att skjuta med optiska vapen och de vuxna får skjuta med luftgevär. Och så kommer vi ha en en miniknatbana, en enkel orienteringsbana som är snitslad, för de yngsta barnen, berättar Desiré Rex, som är ungdomsledare inom skidskytte och orientering.

Idrottsklubben OK Landehof, som har skidor, skidskytte och orientering under sitt tak, har välkomnat midsommarfirare under många år, men sedan pandemin har det varit ett uppehåll.

ANNONS

– Vi har haft lite ont om firande i Landvetter. Så det är bra att vi kommer igång igen. Även förra året fick vi inte till något. Det brukar vara fullt med folk på ängen och vi öppnar lite ytterligare parkeringsytor, så att många ska få plats, säger Desiré Rex.

Fler midsommarevenemang hittar du här nedan.

Midsommarfirande

Midsommar i Landvetter

OK Landehof bjuder på traditionellt firande med dans kring stången, café, lotteri, skytte och dylikt.

När: Midsommarafton från klockan 13:00.
Var: Landehofstugan i Landvetter.
Midsommar

Midsommarfirande i Mölnlycke på Wendelsberg

Mölnlycke scoutkår bjuder in till sitt traditionella midsommarfirande på ängen nedanför folkhögskolan. Lekar, lotterier, fika- och korvförsäljning, tävlingar, underhållning – och så dans kring stången givetvis. Entréavgift 50 kronor/vuxen, barn har fri entré.

Var: Wendelsberg folkhögskola i Mölnlycke
Tid: 23 juni 14:15-16:30
Midsommarfirande

Lekar i Rävlanda dagen innan midsommarafton

Studio Rävlanda, som ligger i Gula villan på Boråsvägen 1 håller i lekar dagen före midsommarafton. Evenemanget riktar sig till unga mellan 12-18 år.

När: Klockan 12:00-14:00.
Midsommarfirande

Midsommar i Rävlanda

Traditionellt midsommarfirande vid Björketorps Sockens Hembygdsförening. Var med och klä stången. När parken öppnats finns lotterier, fiskdamm och servering. Dagen avslutas med dans runt stången.

Var: Björketorps Sockens Hembygdsförening
När: 23 juni klockan 10:00.
Midsommarfirande

Drive-in-bingo i Hällingsjö

Anordnas av IFK Hällingsjö. Endast kontanter till köp av bingobrickor, försäljningen startar klockan 12:45.

Var: Björkängsvallen
Tid: 24 juni 14:00-17:15.
Midsommarfirande

Midsommar i Eskilsby med picknick

Fira midsommar i Eskilsby. Klockan 10:00 är det dags att klä midsommarstången. Uppsamling vid fotbollsplanen. På tidig eftermiddag är det dags att samlas för de som vill ha medhavd picknick. Även dragkamp stå på schemat. Arrangör är Eskilsbygården som ägs och drivs av Södra Landvetters Kommunal.
Var: Fotbollsplanen
Tid: 23 juni 10:00 (midsommarstången)
Tid: 23 juni 14:00 (picknick)

Har vi missat något midsommar-evenemang? Hör av dig till oss bums.

LÄS MER:Vattenförbud utfärdades – Härryda kommun räddar blommorna med sjövatten

LÄS MER:Brand vid Ramsjön

LÄS MER:Elever från Furuhällsskolan i Mölnlycke manifesterade för klimatet

ANNONS