Härrydabo gömde 1,5 kilo knark i dammsugaren – döms till fängelse

En Härrydabo gömde kilovis med knark och tusentals tabletter i en hyrdammsugare. Knarkgömman upptäcktes och mannen dömdes i tingsrätten. Mannen som nekar till brott överklagade domen till hovrätten – som nu kommit med sitt beslut.

ANNONS
|

Det var en udda syn som mötte personal på en uthyrningsfirma i Göteborg när de öppnade upp en industridammsugare för en närmare kontroll. Inuti dammsugaren låg en kletig vit massa och tusentals tabletter.

Det något märkliga valet av knarkgömma kunde upptäckas då dammsugaren hyrts ut av firman och fyndet gjordes i samband med att dammsugaren lämnades tillbaka av en kund.

”Råkade dammsuga upp sin mammas blå piller”

Kunden som hyrde dammsugaren, den nu dömda Härrydabon, insåg sitt misstag försent. Han hade somnat i bilen på väg till uthyrningsfirman och en kollega hade lämnat tillbaka dammsugaren. Väl vid medvetet tillstånd försökte mannen få tillbaka drogerna som han gömt. På telefon uppgav han till uthyrningsfirman att han ”råkat dammsuga upp sin mammas blå piller”. Enligt personal som tog emot samtalet lät mannen ”påtänd och nervös”.

ANNONS

Mycket riktigt hade personalen hittat drogerna, bakom dammsugarens filter, nerpackade i plastkassar. Men till mannen sa de att inget piller hade hittats – istället ringde de polisen.

Patrullen som kom till platsen kunde konstatera att det vita kletet var 1 600 gram amfetamin. De dryga 5 000 tabletterna bestod av det narkotikaklassade preparatet alprazolam.

Hovrätten fastställer domen

Polisen fattade misstanke mot kunden som hyrt dammsugaren och vid en husrannsakan hittade polis även droger i mannens hem. Göteborgs tingsrätt dömde mannen för grovt narkotikabrott i maj 2022.

Härrydabon överklagade domen till hovrätten som den 16 mars valde att gå på tingsrättens linje och fastställde domen. Brottet ansågs som grovt med tanke på den stora mängden narkotika. Straffet fastställdes till fängelse i tre år och sex månader.

LÄS MER:Flera bedrägeriförsök i Hindås

LÄS MER:Första singeln ute – Christian Wahlbäck om sitt band Angry By Nature

LÄS MER:Fri frukt i skolan i Härryda kommun kan snart bli verklighet

ANNONS