Helgtips i Härryda vecka 44: Allhelgona, kvalrysare för Sjövalla och första helgen för Lokal på Råda säteri

Novembers första helg går i minnenas tecken när Allhelgona gör att många vallfärdar till våra kyrkogårdar. Men det finns även andra aktiviteter som är värda att besöka när Härryda-Posten tipsar om helgaktiviteter.

ANNONS
|

Växthus med kaffe och kaka

Råda församling öppnar upp Växthuset Gröna rum på fredag och lördag mellan 10.00 till 16.00 båda dagarna. Förutom att bjuda på kaffe och kaka säljs det kransar, gravljus och granris.

Öppen kyrka i Rävlanda

Björketorps kyrka i Rävlanda håller öppet på fredag mellan 14:00 till 18:00. Det finns enkel kaffeservering ute vid gravkapellet tillsammans med kyrkans personal.

Sjövalla kämpar för femman

På lördag gäller det för Sjövalla FK! Klockan 14:15 är det avspark för kval till division fem för herrlaget. Dagen till ära är det en bortamatch på Lövgärdesplan i Angered mot Vatra KIF. I kvalserien ligger Mölnlyckelaget sist i gruppen med 0 poäng.

Musik över kyrkogård

I Landvetter Härryda pastorat är Gröenkapellet öppet för fika och samtal mellan klockan 10.00 till 19.00. Vid klockan 14.00 och 18.00 bjuds det på stämningsfull musik av Emelie Molander på violin och Annamaria Gillholm på piano. Musiken framförs i kapellet men kommer även att ljuda över kyrkogården.

ANNONS

Lokal på Råda säteri

I måndags öppnades dörrarna till den nyrenoverade mangårdsbyggnaden på Råda Säteri. Compass Groups nya restaurang Lokal kör därmed första helgöppet. Fredag till lördag håller Lokal öppet 11.00-22.00 och på söndag är det 11.00-16.00 som gäller.

Tipsa gärna redaktionen@harrydaposten.se om vi har missat något roligt som händer i helgen.

LÄS MER:Allt färre skiljer sig – så är läget i Härryda: ”Som fångenskap”

LÄS MER:Joanna Rubin Dranger skriver om Hindås – tilldelas fint litteraturpris

LÄS MER:Här är månadens konkurser i Härryda

ANNONS