Höstpremiär: Mölnlycke IF möter återigen Donsö IS

Efter ett sommaruppehåll drar fotbollen igång igen. Under söndagen möter damseniorerna i Mölnlycke IF en av sina tuffaste motståndare, Donsö IS, i division 4-serien. Denna gång på hemmaplan.
– Vi hoppas att det blir mycket publik, eftersom det är höstpremiär, säger tränare Roger Ahlgren.

ANNONS
|

Ifjol förändrade Svenska fotbollsförbundet antalet lag i division 2, vilket gjorde att MIF damer halkade ner ett steg, från division 3 till division 4, berättar Roger Ahlgren som är tränare för laget.

Hoppet är att gå upp i division 3 igen och laget har stor chans att nå dit.

– Ja, det är där vi hör hemma egentligen. Vi skulle nog bli besvikna om vi inte gjorde det, även om många lag nog känner samma. Men vi har ett bra utgångsläge och kan vi bibehålla så som vi spelade i våras, så ser det bra ut.

Just nu ligger MIF damer tvåa i placering. På nio matcher har laget bara släppt in sju mål. Sista seriematchen i division 4 är i slutet av oktober.

ANNONS

– Vi fick 8-0 mot serieettan Qviding tidigare i vår. Vi har sju vinster, två udda och har inte förlorat en seriematch på drygt tolv månader.

Varför tror du att det går så bra?

– Det är ett ungt lag, de utvecklas hela tiden jättemycket och tar jättekliv. Det är många på träningen. Och bra stämning, vilket gör att de lockar till sig fler. De är superengagerade och jätteentusiastiska.

Sist ni mötte Donsö vann ni med 3-1, hur känns det inför matchen nu?

– Det har varit ett långt sommaruppehåll, så det är alltid lite pirrigt vid första matchen under höstsäsongen. Donsö är ett väldigt spelskickligt lag, med bra ledare, det är en av de tuffaste matcherna.

Är det någon särskild taktik ni tänker er?

– Det skiljer lite i spelstil och speluppställning, med tiden lär man känna ungefär hur lagen spelar. Men vi försöker alltid att spela vårt spel. Det handlar om att vinna matcher, men också att utveckla individer. Vi hoppas att motståndaren tvingas att anpassa sig till vårt spel. Att anfalla mycket, att ha bollen mycket mer än motståndarna och utnyttja vårt fina passningsspel.

Matchen spelas klockan 15.15 under söndagen.

ANNONS

LÄS MER:Matställe i Mölnlycke får bakläxa rörande städning

LÄS MER:Äldre dam hotade barn med kniv – polisen larmades till Landvetter

LÄS MER:Finsk tango väckte känslor på Mölnlycke kulturhus

ANNONS