Inget köp av idrottshall vid Mölnlycke fabriker – för nu

När kommunfullmäktige sammanträdde under torsdagskvällen fattades inget beslut om huruvida Härryda kommun skulle köpa idrottshallen vid Mölnlycke fabriker. Ärendet återremitterades enligt Patrik Lindes (S) förslag.

ANNONS

Wallenstam äger en nästan färdigställd idrottshall i anslutning till Wallenstam Arena i Mölnlycke Fabriker. Härrydas förvaltning har förhandlat fram ett pris för hallen inklusive korridor- och förrådsutrymmen för 46 miljoner kronor.

Det sista som krävdes för att köpet av hallen skulle gå igenom var att kommunfullmäktige röstade igenom förslaget under torsdagens möte.

Men så blev det inte.

Patrik Linde (S) yrkade på återremiss och ville ha underlag på var behovet av en idrottshall i kommunen är som störst, och vad det skulle kosta att bygga en idrottshall på kommunal mark.

– Vi tycker att vi ska bygga idrottshallar, men tycker att vi ska fatta beslut utefter information som är helgjutet, sade han under debatten på kommunfullmäktige.

ANNONS

Hans och därmed Socialdemokraternas förslag på återremiss vann efter votering.

– Det är underlag de egentligen redan har. Men vi får vi väl återremittera ärendet så de får samma uppgifter igen helt enkelt, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M) under en pressträff på fredagen.

När ett nytt beslut kan tas är ännu inte skrivet i sten.

– Det är beroende lite på hur vi gör. Jag är av principen att när fullmäktige återremitterar någonting är det till respektive ansvarig nämnd. Man återremitterar inte direkt till en förvaltning som man kanske skulle kunna tro.

– Men eftersom det här är information som redan finns är nog ambitionen att vi ska försöka ta upp det på nästa ordinarie kommunstyrelsemöte i januari, och att det då kommer upp på fullmäktige i februari, säger Per Vorberg.

Läs mer om debatten om idrottshallen i Härryda-Postens direktrapportering från fullmäktige.

LÄS MER:Sportpartiet rasar efter hotet att stoppa ny idrottshall

LÄS MER:Wallenstam säger att hallen vid Mölnlycke fabriker var tänkt att bli padelhall

LÄS MER:Gott om idrottande ungdomar i Härryda – men långt ner på listan gällande fullmåttshallar

ANNONS