Busslinje X4 ersätter tågen mellan fredag och lördag kväll.
Busslinje X4 ersätter tågen mellan fredag och lördag kväll. Bild: Mathias Pernheim

Inställda tåg mellan Mölnlycke och Göteborg

Västtrafik ställer in tågen mellan Göteborg och Borås mellan fredag och lördag kväll. De Härrydabor som ska resa kollektivt till och från städerna hänvisas till buss.

ANNONS
|

Mellan klockan 22:00 fredagen den 10 november till 22:00 lördagen den 12 november är Västtrafiks tåg mellan Göteborg och Borås inställda. De Härrydabor som ska ta sig till och från någon av städerna hänvisas till busstrafiken.

– X4:an går enligt ordinarie tidtabell och det går att söka resor i förväg via vår app, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

De inställda tågen beror på banarbete i Olskroken. Det är ett parallellprojekt till Västlänken där Trafikverket bygger sex järnvägsbroar, en gångbro och ungefär 10 000 meter nya järnvägsspår.

– Vi är i slutfasen nu och i helgen ska vi göra en besiktning av Olskroksbron, det är därför tågtrafiken är avstängd, säger Madelene Frödell, chef trafikledningsområde Väst Trafikverket.

ANNONS

Helgen den 18-19 november sker nya arbeten som påverkar tågtrafiken norrut samt mot Alingsås. Därefter sker inga större trafikstörningar förrän efter nyår.

LÄS MER:Här är det bästa och sämsta äldreboendet i Härryda kommun just nu – enligt de boende

LÄS MER:Så mycket vill Förbo höja hyrorna med för 6 000 bostäder

LÄS MER:Pixbospelare uttagna till landslaget – VM i Singapore väntar

ANNONS