Kadaverdel hittades i Mölnlycke – för andra gången

Natten till igår hittade Monica Helénius en blodig ryggrad uppe på ett elskåp på Naturstensvägen i Mölnlycke. Det var andra gången på kort tid som någon lämnat kadaverdelar på samma plats.
– Jag vill inte se mer delar. Jag är en väldigt stor djurvän och tycker sånt är skitjobbigt, obehagligt och ledsamt, säger hon.

ANNONS
|

Monica var på väg hem från ett nattskift och körde förbi platsen med strålkastare när hon upptäckte ryggraden – som hon gissar tillhör ett rådjur eller vildsvin.

– Jag gick och hämtade min hund och petade ner det med en pinne igen och la det i bäcken för jag tycker det är äckligt att se det. Det är någon som har lagt det där på natten för det var inte där när jag gick på kvällsrundan, säger hon.

Hon gjorde ett inlägg i Facebook-gruppen Härryda – Mölnlycke och Landvetter vad händer. Kommentarerna strömmade till.

– Det var en i gruppen som hade en teori om att det kan vara en jägare som lägger jaktavfall för att ge rovfåglar. Det är en del ugglor i området som man hör på nätterna så det kan vara så. Eller så är det någon sjuk jävel, säger hon.

ANNONS

”Det är obehagligt”

Folk har även skickat privata meddelanden till henne.

– De tycker det är obehagligt och konstigt. Och det är det. Det är en konstig placering i ett villaområde. Lägg det i skogen i så fall där ingen människa kan se det. Det är bra att folk reagerar.

Hon skrev till en av sina kompisar som är polis för råd.

– Han svarade att det kanske inte är så mycket att anmäla, det är väl mer om det är ett fridlyst djur eller så.

För en månad sedan hittade hon ett helt rådjursben med päls och klöven kvar.

– Nu har jag fått tics om att jag tittar på taket varje gång jag går eller åker förbi det taket.

Hennes hund Zingo är övad på att spåra upp rådjur och kände lukten. Även den gången plockade Monica ner kadavret och slängde i bäcken.

– Första gången tänkte jag att det kan nog vara en stor rovfågel som hittat kadaverdelen i skogen men nu tänkte jag inte så i och med att det var en plastpåse också. Det är nog någon jägare som inte tänker på att finns människor som inte jagar. För en annan som kommer från stan är det konstigt, men det är det kanske inte för en jägare säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag hoppas att personen läser och tänker efter lite. Det är obehagligt för andra människor.

LÄS MER:Härryda kommun upphandlade för 40 miljoner – genom direktupphandling

LÄS MER:Så mycket har matvarorna ökat enligt PRO: ”Fruktansvärt”

LÄS MER:Minderårig i A-traktor åtalad för grov olovlig körning i Landvetter

ANNONS