Landvetter fortsätter växa – 150 arbetstillfällen med Zeppelins nya huvudkontor

Landvetter fortsätter växa, nu med Zeppelins nya anläggning på 9 000 kvadratmeter och 150 anställda, som beräknas stå klart under våren 2024. – Det är ju så klart en massa arbetstillfällen, säger Anna McLaren vid bolaget.

ANNONS
|

I oktober började bygget med Zeppelins nya huvudanläggning i Landvetter. Detta kommer föra samman huvudkontoret i Mölndal och verkstaden som ligger i Linnarhult. På en yta om 9 000 kvadratmeter kommer alla Zeppelins verksamheter i regionen samlas.

Anna McLaren, Real Estate Manager Nordic, berättar för Härryda-Posten vad hon tror att det kommer innebära för Landvetter.

– Vi kommer ju med nästan 150 anställda. För Landvetter i sig, om man tänker utifrån Härryda kommun, så är det ju så klart massa arbetstillfällen.

McLaren fortsätter och säger att hon tror att huvudkontorets läge kommer vara en stor tillgång för Airport City och att det är ett gott underlag för kommunen att vidareutveckla Landvetter med omnejd.

ANNONS

– Vi förstår att vi är inte är först ut, men vi är den första etappen i alla fall i form av att vi hoppas på att se mycket mer restauranger och andra stödtjänster till oss runtomkring.

Dessutom kommer det skapas jobb kring själva kontoret.

– Det är ju ett stort kontor så det är allt från våra teknikertjänster till administrativa tjänster, men även till att andra bolag får möjligheter. Vi får ju väldigt mycket leveranser till exempel, vi stöttar många underbolag till oss. Vi kommer behöva lokalvård och allt möjligt.

Landvetter ”Ett väldigt strategiskt läge”

Anna McLaren ser stor potential med att vara placerad just i Landvetter. Hon nämner att det är nära flygplatsen, vilket är fördelaktigt med tanke på det jämna flödet med leveranser av reservdelar, men också nära en huvudled, hamnen i Göteborg och dessutom är det enkelt att ta sig inåt i landet.

– Det byggs ju väldigt mycket bostäder och det kommer vara väldigt mycket underlag för arbetskraft. Det är ju alltid en utmaning just nu med kompetensförsörjningen och där ser vi också att det ligger strategiskt, att man på många håll kan ta sig dit enkelt.

Huvudanläggningen beräknas stå klart våren 2024.

LÄS MER:Kraftigt snöoväder drar in – Härryda-Posten rapporterar om händelseutvecklinge

LÄS MER:Ingen luciapeng – men boenden fick ändå sin traditionsenliga gåva

LÄS MER:Yvonne Elmgren är Härrydas mäklardrottning: ”Kund kom med väska full med pengar”

ANNONS