Landvetterbon Jessica fastnade i bilkön på RV40: ”Jag blev bestört”

Det plötsliga snövädret orsakade under måndagskvällen milslånga köer på riksväg 40 i riktning mot Borås från Göteborg. En av trafikanterna som fastnade i bilkön var Landvetterbon Jessica Svahn som inte hann hämta sin 7-åriga dotter i skolan på grund av kön.

ANNONS
|

Jessica Svahn bor i Landvetter och ska precis svänga av mot ortens centrum när Härryda-Posten når henne över telefon.

– Jag är på sluttampen nu, men det har tagit 2,5 timmar att komma hit.

Hon är på väg hem från sitt jobb i Västra Frölunda och hann inte höra rapporterna på radion innan hon körde på riksväg 40.

Vad tänkte du när du såg kön?

– Jag blev lite bestört för jag hade inte hört någon trafik på radion än. Först tänkte jag att det kanske bara hade hopat sig och så kan man åka vidare. Det blir ju så ibland men det var inte riktigt så i dag.

ANNONS

Vad har du gjort i kön?

– Lagt ut på Facebook och lyssnat på radion och musik. Det är bara att gilla läget. Ingen idé att stressa upp sig, det är som det är.

Hennes dotters skola hann stänga och dottern fick följa med en klasskompis hem.

– Det var ju bra att det blev så i alla fall.

Hur var det på vägen?

– Räddningstjänsten åkte förbi vid något tillfälle. Jag tyckte alla flyttade sig smidigt så att de kunde köra mellan filerna. För ett tag sedan började folk köra i vägrenen som en tredje fil. Det är väl kanske inte … Jättesmart för det är ju bara att ha den öppen så att man kan gå undan för räddningstjänst och så vidare. Det var efter Mölnlyckeavfarten.

I natt beräknas det komma rejält med snö som väntas påverka även i morgon. Är det något du kommer ta hänsyn till det kommande dygnet?

– Det känns inte så roligt att man behöver ge sig ut i det men samtidigt så är det som det är. Man får ta det lugnt och hålla avstånd och vara en kamratlig trafikant. Jag jobbar med människor så jag kan tyvärr inte jobba hemifrån. Annars hade jag gärna gjort det som alternativ.

ANNONS

LÄS MER:Kraftigt snöoväder drar in – Härryda-Posten rapporterar om händelseutvecklinge

LÄS MER:Ingen luciapeng – men boenden fick ändå sin traditionsenliga gåva

LÄS MER:Sticktanter i Hindås bjöd in till Vasalopp och fikamys

ANNONS