Landvettertjejen Molly vann tre SM-guld i latindans

Molly Hansson imponerade stort på domarna under dans-SM i Eskilstuna. Hon kan nu titulera sig som Sveriges bästa junior inom de latinska danserna samba, jive och chacha. Sedan tidigare har hon även VM-guld.
– När jag går ut och kör på tävlingar så syns det att jag har roligt, säger hon.

ANNONS

Landvettertjejen Molly Hansson, 14 år gammal, imponerade stort under Svenska mästerskapen i dans som ägde rum i Eskilstuna i mitten av maj. Danseventet har över 3 000 deltagare årligen och i år åkte Molly Hansson hem till Landvetter med SM-guld i danserna samba, jive och chacha.

– Jag dansar tiodans, där tio olika danser är uppdelade i två kategorier. Det finns standarddanser som vals och tango, och det finns latinska danser som samba, jive och chacha.

Hon dansar solo och det är framför allt de latinska danserna som verkligen får henne att trivas på dansgolvet.

– Jag tycker latin är roligast och det för att jag tycker om att röra mig mer med kroppen och använda mig av musiken på det sättet, förklarar Molly Hansson.

ANNONS

Hon berättar också att varje dansstil har sin unika musikstil. I samba används musik som liknar den musik som spelas under karnevalen i Rio de Janeiro, medan jive-musik påminner om buggmusiken fast lite snabbare.

Träning fyra dagar i veckan

Hennes stora passion för dansen har växt fram naturligt tack vare familjen. Hon har syskon som dansar och en stöttande mamma i Cecilia Harald, som dessutom var lagledare under mästerskapet i Eskilstuna. Molly Hansson reser fyra dagar i veckan till en danslokal belägen i ett industriområde i Göteborg. Där tränar hon på Magic dansstudio, en populär skola som lockar elever från bland andra södra Småland och Linköping.

– Måndagar ägnar jag åt två timmars coaching. På tisdagar och onsdagar har jag både en privat lektion och en grupplektion. På fredagar har jag en privatlektion. Dessutom tränar jag även på egen hand, berättar Molly Hansson och tillägger:

– Personligen anser jag att den här dansskolan är den bästa. Sedan jag började dansa här har jag märkt att jag utvecklats mycket, och Mollys mamma, Cecilia Harald, instämmer och säger:

– Vi brukar säga att dansskolan är vårt första hem, vårt riktiga hem är som det andra hemmet, medan skolan är som det tredje.

Molly Hansson har dansat ända sedan barnsben och “när hon var liten” vann hon VM-guld under en tävling i den tjeckiska staden Liberec.

ANNONS

Tävlar i ännu ett SM till helgen

När hon får frågan om varför hon är så framgångsrik svarar hon:

– Jag tränar mycket och jag tycker verkligen om att dansa. När jag går ut och kör på tävlingar så syns det att jag har roligt.

När det gäller framtida mål och drömmar berättar Molly att hon strävar efter att hitta en danspartner och att tävla ännu mer internationellt. Dessutom har hon skapat starka vänskapsband genom dansen och fått möjligheten att lära känna dansare från hela världen.

– Jag har följer många dansare på Youtube som jag nu har lärt känna, och ska besöka ett par dansare i Italien i höst, avslutar Molly.

I Sverige finns det två olika dansförbund, det är Svenska Danssportförbundet och Swedish Dance League. Kommande lördag arrangerar Svenska Danssportförbundet, tillsammans med Mölndals dansklubb, ännu ett svenskt mästerskap.

Där kommer Molly Hansson att tävla i latindans.

LÄS MER:Edens kulle i Landvetter invigd – ny lekplats för fantasi och fri lek

LÄS MER:Kommunen om krisen inom socialtjänsten: ”Ingen quick fix”

LÄS MER:Det här händer i Härryda i sommar

ANNONS