Man fortsatt häktad för misstanke om barnvåldtäkt

En man i 20-årsåldern är fortsatt häktad misstänkt för att ha våldtagit ett barn i Härryda kommun. Brottet ska ha skett i mitten av augusti. Åtal är ännu inte väckt i frågan.
– Jag behöver ytterligare tid på mig, säger kammaråklagare Hanna Rajamäe.

ANNONS

Det var en fredag i mitten av augusti som mannen, som är hemmahörande i Göteborg, misstänks ha våldtagit ett barn i Härryda kommun.

En vecka senare blev mannen anhållen och efter ytterligare några dagar häktades han, vilket Härryda-Posten rapporterat om tidigare.

I dagsläget har den misstänkte mannen suttit häktad i drygt tre veckor med restriktioner som gör att han bland annat inte får ta emot besök, eller kommunicera med omvärlden. Detta för att åklagaren har bedömt att det finns en kollisionsfara, alltså en risk att den häktade hör av sig till någon som exempelvis är involverad i utredningen.

ANNONS

– Det har inte skett någon ändring där, och den misstänkte i ärendet sitter alltjämt häktad. Det har gjorts en omhäktning och det pågår utredning i ärendet, man håller förhör, säger Hanna Rajamäe, som är åklagare i fallet.

Personer ska förhöras

Den nuvarande åtalsfristen löper ut på måndag nästa vecka, men Hanna Rajamäe bedömer att förundersökningen inte är klar tills dess.

– Jag kan säga att det kommer inte väckas åtal innan måndagen. Det kommer begäras förlängd åtalstid hos tingsrätten. Min bedömning är att det behövs ytterligare två veckor till, sedan borde det vara klart.

Vad beror detta på?

– Man ska höra personer, man behöver försöka kalla personer till förhör. Man har också gjort genomgång av telefoner och liknande. Så det är det som tagit tid, förklarar hon.

Mannen ska ha agerat ensam

Den misstänkte gärningsmannen ska ha agerat ensam, och ska ha gripits en tid efter att brottet skett.

I övrigt är åklagaren Hanna Rajamäe förtegen om omständigheterna runt händelsen. Hon hänvisar till sekretessen som råder kring sexualbrott, men också att det rör sig om en ung person som är brottsoffer.

– Jag kan säga som så att det rör sig om en person som är under 15, men över tio år. Så i det åldersspannet.

ANNONS

Har det framkommit om det finns fler brottsoffer i fallet?

– Nej, det har det inte framkommit, avslutar Rajamäe.

LÄS MER:Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

LÄS MER:Ekonom reagerar på dyr räkmacka på Landvetter flygplats

LÄS MER:Därför landade en helikopter vid Båtsmansskolan i Mölnlycke

ANNONS