Polis. Genrebild.
Polis. Genrebild. Bild: Karin Engqvist

Man från Mölnlycke häktad – misstänks för grovt narkotikabrott

En man i 35-årsåldern bosatt i Mölnlycke har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.
– Mannen har erkänt i förhör, säger Parya Chehrazi, kammaråklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

ANNONS
|

Det var den 31 januari som polis kunde gripa en man i Bosgården i Mölndal. Mannen blev sedan den 2 februari häktad på sannolika skäl, misstänkt för grovt narkotikabrott.

– Enligt polisen så har man gripit mannen i samband med spaning och har sedan gått fram och kontrollerat mannen. Gripandet gick lugnt till, säger Parya Chehrazi, kammaråklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är skriven på en adress i Mölnlycke och ska under förhör erkänt sig skyldig till brottet. Enligt förundersökningen ska narkotikan inte ha varit portionsförpackad utan förvarats i sin helhet i en och samma behållare.

– Han har erkänt att han hade narkotikan på sig men har inte berättat särskilt ingående gällande omständigheterna kring innehavet. Men mannen har inga gängkopplingar eller liknande som hittills kommit till min kännedom, säger Chehrazi.

ANNONS

NFC gör det slutgiltiga analysen

Chehrazi berättar att polisen gjorde ett inledande snabbtest av drogerna. Testet visade att det kan röra sig om kokain och att det kan röra sig om cirka 100 gram av drogen.

– Nu har vi skickat beslaget till nationellt forensiskt centrum, NFC, för en slutgiltig analys och det är deras tester som gäller.

Mannen riskerar nu minst två års fängelse som är minimistraffet för grovt narkotikabrott. Åtal ska väckas vid Göteborgs tingsrätt senast den 16 februari.

LÄS MER:Flygresandet från Landvetter har ökat kraftigt

LÄS MER:Misstanken: Narkotika på Landvetter flygplats

LÄS MER:Tonåring misstänks för drograttfylla

ANNONS