Misstänkta mordet i Landvetter

Under onsdagsnatten hittades en person död i en bostad i Landvetter. En teknisk undersökning har genomförts på platsen. Polisen utredde inledningsvis händelsen som mord alternativt dråp, men sade under torsdagen att det troligtvis inte handlar om mord.

ANNONS

Grå moln över Landvetter bär vittnesmål om en torsdag i moll. I det bostadsområde dit polis, ambulans samt brottsplatstekniker tillkallades under onsdagskvällen vaknar grannskapet till liv under tidig förmiddag.

En kvinna kommer gående med sin amstaff. Lite längre ner på gatan cyklar en pappa med hjälm till förskolan med sitt barn. Ljudet av en svarv bryter då och då av lugnet för att sedan tystna igen. En hantverkare tittar ut genom en öppen dörr och vänder in igen.

I det aktuella huset där en person påträffades avliden är det nersläckt. Gräset är några millimeter högre än grannarnas och på andra sidan gatan hänger klasar av skogsolvon över en tomtgräns, tunga mot marken. Det är helt vindstilla.

ANNONS

En fastighet i ett helt vanligt bostadsområde har plötsligt blivit till en misstänkt brottsplats.

Såg ambulansen: ”Trodde den hade kört fel”

En nyvaken man i 40-årsåldern berättar för Härryda-Posten att han under gårdagen såg en ambulans som körde på gatan och vände.

– Den vände och körde runt. Så jag tänkte att den hade kört fel.

Mannen berättar att han har bott i området i tolv år.

– Om någon har fått en hjärtinfarkt så är det ju bara tragiskt. Om det är ett brott så blir man ju rädd, vad är det frågan om?

Två män i 60-årsåldern snickrar på ett ljust hus. Den ena bor på gatan. De har inte sett eller hört något, men den ena mannen har hunnit läsa om det misstänkta mordet på morgonen.

– Våldet kryper närmare, tycker en av männen, apropå medierapporteringen om det misstänkta brottet – vars brottsrubricering kan kommat att ändras.

– Jag blir lite orolig. Jag har mina barn boende i området, säger den andra mannen.

”Det är bedrövligt”

Andra grannar i området som Härryda-Posten pratar med säger sig inte känna till så mycket. Men några har noterat att det har varit mindre trafik än vanligt till och från huset som nu utreds som en brottsplats.

En man i 70-årsåldern såg under kvällen att det kom en ambulans. Han beskriver området som livfullt.

ANNONS

En annan man i samma ålder var hemma när det hände.

– Lite efter klockan sex tror jag såg jag att det stod en polisbil. Jag frågade min son om han visste varför men han hade ingen aning.

Mannen åkte och köpte pizza och kom tillbaka.

– Då såg jag att det kom en ny polisbil. Det var allt jag såg. Jag förstod att det var något och trodde att det var den grannen, säger han och pekar.

Sonen läste senare på nätet att det var någon som hade dött.

Vad tänker du om händelsen?

– Det är bedrövligt.

Känner du dig orolig?

– Nej, jag tycker inte att jag har några ovänner och då tycker man att man är lite säker. Men det är ändå lite kusligt att det är så nära och att det händer. Men i dag händer det väldigt mycket. Det är mord och skjutningar och knark och skit.

Så här uttalar sig förundersökningsledare Ben Wahlin om händelsen:

– Det är fortfarande misstänkt mord, men det är så pass tidigt att jag inte har hunnit prata med teknikerna, eftersom de ligger och sover, säger han vid klockan 10:00 på torsdagen.

Han berättar vidare att den omkomne är en man född 1970 som arbetade med byggnadsarbete.

ANNONS

– Det var hans arbetskamrat som påträffade honom död. De anhöriga är inte underrättade ännu, säger Ben Wahlin.

LÄS MER:Nya uppgifter om dödsfallet i Landvetter: Troligtvis inte mord

LÄS MER:Misstänkt mord i Landvetter

LÄS MER:Hela listan: Så många miljoner kostade billigaste villan i Härryda kommun i juli 2023

ANNONS