Natten mot fredag försökte någon eller några göra inbrott på Lidl i Mölnlycke. Så sent som i februari hade butiken ett fullbordat inbrott. Då stals snus, cigaretter och pengar.
Natten mot fredag försökte någon eller några göra inbrott på Lidl i Mölnlycke. Så sent som i februari hade butiken ett fullbordat inbrott. Då stals snus, cigaretter och pengar. Bild: Cornelia Smedberg

Ovälkommet besök på Lidl i Mölnlycke – igen

Natten mot fredag fick Lidl i Mölnlycke ovälkommet besök.
– Någon försökte bryta sig in i en entrédörr till butiken, säger Christine Pekkala, stationsbefäl i lokalpolisområde syd.

ANNONS
|

Det var någon gång mellan klockan 01.45 till 02.31 natten mot fredag som inbrottsförsöket på Lidl i Mölnlycke ska ha ägt rum. Det var väktare som uppmärksammade att något inte stod rätt till.

– Polispatrull beordrades dit med anledning av att en person försökt bryta sig in i en entrédörr till butiken, säger Christine Pekkala, stationsbefäl i lokalpolisområde syd.

Hon berättar att gärningspersonen inte lyckades ta sig in. Huruvida det blivit skador på dörren eller inte, finns inga uppgifter om på fredagsförmiddagen.

– Man hittade ingen misstänkt person kopplat till händelsen, säger Christine Pekkala.

Övervakningskameror finns

Nahir Aslan, presschef på Lidl, bekräftar att någon försökt ta sig in genom entrén.

ANNONS

I ett mejl till Härryda-Posten skriver han att patrullerande väktare skrämde iväg gärningsmannen, samt att det finns övervakningskameror vid butiken.

En anmälan om försök till inbrottsstöld är upprättad.

Andra gången gillt

Det här är andra gången på kort tid som Lidl drabbas av ovälkommet besök. Den 1 februari rapporterade Härryda-Posten om ett fullbordat inbrott i butiken. Vad det kan bero på vill Nahir Aslan inte spekulera kring.

Vid det tillfället hade tjuven eller tjuvarna brutit upp entrédörren och stulit cigaretter, snus och pengar.

– Man hade också tjuvkopplat larmet för att ta sig in. Därefter forcerat ytterdörren, sade Christine Pekkala till tidningen.

LÄS MER:Inbrott i förråd vid Råda Säteri

LÄS MER:Försök till stöld från företag i Mölnlycke

LÄS MER:Misstänkt inbrottstjuv gripen – spårades av polishund

ANNONS