Tonåringar tog sig in på militärt område – åtalas

Tre unga män fastnade på en viltkamera när de utan tillstånd tog sig in på ett militär område i början av augusti. Nu åtalas de vid Göteborgs tingsrätt.

ANNONS
|

Det var en sen kväll i början av augusti som tre tonåringar, varav en bor i Härryda kommun, utan tillstånd tog sig in på ett militärt område i Jonsered, Partille kommun.

De tre unga männen fångades på en viltkamera när de traskade runt på området. En skyddsvakt kallades till platsen och lyckades stoppa männen precis när de var på väg att lämna platsen. Skyddsvakten tillkallade polis som beslagtog deras telefoner och höll förhör.

Fotade förbudsskylt – klättrade över staket

En av de unga männen berättar i förhör att de läst om det militära området på nätforumet Flashback och bestämt sig för att gå på upptäcktsfärd.

ANNONS

Efter att de fotograferat skylten som informerade om att platsen var ett skyddsobjekt som ej fick beträdas eller fotograferas, klättrade de över staketet och gick runt i området i närmare 40 minuter, enligt männen själva. När de lämnade platsen blev de stoppade av en skyddsvakt som kände igen männens klädsel från den bild som tagits av viltkameran.

Polispatrullen som kom till platsen beslagtog deras telefoner för att se vad som fotograferats. Men inga bilder på något av skyddsvärde återfanns på telefonerna.

En av de åtalade: ”Jag är mycket ångerfull”

Nu har åklagare skickat in en stämningsansökan till Göteborgs tingsrätt. De tre åtalas för obehörigt tillträde av skyddsobjekt.

I förhör säger den ena personen att: ”Jag är mycket ångerfull. Jag förstod inte allvaret i det hela när jag klättrade in [...] Vi kollade mest runt för att hitta något coolt.”

Samtliga erkänner brott.

LÄS MER:Råda hembygdsförening arrangerade skördefest i Mölnlycke

LÄS MER:Entreprenadmässa lockade långväga besökare till Härryda

LÄS MER:Så stor är risken att svinpesten kommer till Härryda

ANNONS