Trafikolycka på riksväg 40

En singelolycka har inträffat på riksväg 40 vid Mölnlyckemotet i riktning mot Göteborg. Två körfält stängdes av initialt.
– Föraren blev chockad, men behövde inte sjukhusvård, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 07.54 på måndagen och räddningstjänsten larmade ut fyra enheter. Olyckan inträffade vid påfarten till 40:an.

– En bil har voltat, vi är framme med fyra enheter och ett ledningsfordon, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Bilen hade hamnat på taket enligt information till SOS alarm. Något som senare bekräftades av polisens presstalesperson.

– Enligt initiala uppgifter är det en personbil som voltat, den ligger på taket, säger Sören Gustavsson, teamledare SOS alarm.

Ingen till sjukhus

Polisen skriver på hemsidan att föraren var ute ur fordonet och att personen inte hade behov av sjukvård. Vid klockan 08.30 hade ambulans avslutat insatsen, ingen behövde föras till sjukhus.

ANNONS

– Föraren blev chockad och togs omhand av ambulanspersonal på plats, men behövde inte sjukhusvård, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Även räddningstjänsten kunde återvända med de kvarvarande resurserna vid den tiden.

– Vi spärrade av trafiken initialt, men bilen ligger inte trafikfarligt. Vi säkerställde att vägbanan inte behövde saneras och har nu lämnat platsen, säger Millie Ekman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Köer på riksväg 40

Två körfält stängdes till en början av på riksväg 40 i riktning mot Göteborg. Stoppet lättades senare upp till ett körfält. Trafikverket har satt en prognos till 09.30.

Polisen har skrivit en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

– Det framgår inte vad som orsakat olyckan, men det var ju halt i morse, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Vattenläcka i Mölnlycke åtgärdad

LÄS MER:Inbrottstjuv skrämdes på flykten i Rävlanda

ANNONS