Uppror på Facebook efter inlägg om pojke som kastade sten på hund

En person i Landvetter lade upp ett inlägg på Facebook med uppgifter om en pojke som kastade sten på sin hund. Inlägget väckte ramaskri och nu har polisen upprättat en anmälan om djurplågeri.

ANNONS
|

Det var den 25 april som en Facebook-användare postade ett inlägg i en öppen grupp som väckte stora diskussioner bland medlemmarna. I gruppen diskuteras frågor och händelser som är relaterade till Härryda kommun. I det aktuella inlägget beskriver postaren hur en pojke kastade stenar på en hund vid badplatsen i Landvetter.

Hunden ska, enligt inläggsskaparen som även inkluderat bilder i inlägget, ha blivit träffad av en sten. Bilderna visar både pojken och hunden. Inlägget väckte starka reaktioner bland gruppmedlemmarna och har kommenterats över 150 gånger och delats nästan 50 gånger.

Vissa personer hävdar att de känner igen pojken och hunden från bilden, och att de tidigare anmärkt på att hunden varit lös och verkat vara nervös. En av dem som deltog i diskussion skriver att hen redan polisanmält då de kände igen pojken och hunden från bilden.

ANNONS

Starka reaktioner på inlägget om hunden

Flera personer berättar att de rapporterat händelsen som djurplågeri till både polisen och länsstyrelsen. En medlem ska ha polisanmält en annan händelse gällande hunden redan i januari.

En av dem som anmält händelsen berättar för Härryda-Posten att hunden, som är en av jakthundsrasen beagle, är det enda hen tänker på, trots att det gått nio dagar sedan inlägget postades.

– Jag har själv hundar och kan inte föreställa mig vad den stackars hunden upplevt tidigare. Jag tycker det är fruktansvärt och djur ska inte behöva fara illa. Trots att han är en pojke så ska han ha sunt förnuft och veta att man inte gör så.

En annan person som tidningen har pratat med som också anmälde händelsen uttryckte oro för hundens välbefinnande.

– Jag såg inte händelsen själv, men läste om den på Facebook. Jag är förbannad över att det har fått fortgå. Det är ingen som gjort någonting tidigare och man blir irriterad över att folk iakttar, men inte gör någonting. Hade jag varit där och sett det så hade jag tagit hunden.

Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri – hunden ska vara på annan ort

Sofia Jigström som är stationsbefäl i lokalpolisområde Storgöteborg syd konstaterar för tidningen att hunden inte far illa längre. Hon uppger att en patrull har varit på platsen i Landvetter och upprättat en anmälan gällande djurplågeri.

ANNONS

– Det är många som har reagerat på de här inläggen. Jag kan inte gå in på detaljer, men när vi var på plats så fick vi uppgifter om att hunden nu befinner sig på en annan ort. Det är inte polisen som tagit beslut om att omhänderta hunden, men vi har ingen anledning att anta att någon hund far illa nu, säger hon till Härryda-Posten.

LÄS MER:Det närmar sig öppning för I love pizza i Mölnlycke

LÄS MER:Högt tryck hos Mölnlycke djurklinik efter nya kattlagen: ”Har märkt ett ökat tryck”

LÄS MER:Regeringen dissar Härryda – inget lokalt lantmäteri

ANNONS