Utomhusbio i Mölnlycke – prisad film på tablån

Fredag kväll anordnas det filmvisning på Mölnlycke kulturhus terrass. Filmen som visas är Ruben Östlunds guldpalmsvinnande Triangle of sadness.

ANNONS
|

Härryda kommun är i samarbete med Göteborg film festival utsedda till filmårskommun 2023. Med anledning av detta arrangerar Mölnlycke kulturhus under året filmaktiviteter och synliggör film i kommunen på olika sätt.

Fredag den 18 augusti klockan 20:30 visas Ruben Östlunds guldpalmsvinnande och Oscarsnominerade Triangle of sadness på kulturhusets terrass. Vid regn visas filmen inomhus i kulturhuset. Det är gratis, men antalet platser begränsat. Den som är intresserad uppmanas därför vara ute i tid för att säkra en plats. Filmen visas på engelska med svensk text.

Osäker väderprognos

Med tanke på väderhistoriken de senaste veckorna så känns en utomhusbio möjligtvis som ett något riskabelt arrangemang, men prognosen ser enligt SMHI just nu lovande ut med regnfritt hela kvällen. Prognosen är dock fortsatt osäker, så ett regnställ kan vara en god idé för att vara på den säkra sidan.

ANNONS

Triangle of sadness

När ett gäng superrika passagerare från en lyxyacht blir strandade på en öde ö ställs de sociala hierarkierna på ända.

I Triangle of sadness får vi följa kändisparet Carl och Yaya som blir inbjudna till att följa med på en lyxkryssning tillsammans med en brokig skara superrika medpassagerare.

Filmen beskrivs som en mörk komedi som satiriskt skildrar modevärlden och skönhetsindustrin. I rollistan finner vi både internationellt stora namn så som Woody Harrelson, men också en del välkända svenska namn så som Alex och Amanda Schulman, Henrik Dorsin och Carolina Gynning.

Filmen är flerfaldigt guldbaggebelönad, har vunnit guldpalmen på filmfestivalen i Cannes och nominerades i flera kategorier till 2023 års Oscarsgala.

Källa: Imdb, Svensk filmdatabas & Wikipedia

LÄS MER:Härrydabo häktad för misshandel

LÄS MER:Efter branden i Mölnlycke: Polisen letar efter spår

LÄS MER:Västtrafik: Då börjar tågen gå från Mölnlycke, Rävlanda och Hindås till Göteborg igen

ANNONS