Vikingar ska inta Råda säteri i sommar när Hindås teater söker nya skådespelare

Inför att Råda Säteri ska intas av vikingar i sommar söker Hindås teater brett efter nya skådespelartalanger som kan inta rollerna.
– Nu söker vi en större ensemble med lite nya skådespelare, säger Linda Smedberg, konstnärlig ledare.

ANNONS

Ett par vikingar, ett par skottar, en drottning och ett rätt så snällt sjöodjur. Det är inte början på en rolig historia utan flera av de karaktärer som ska rollbesättas inom kort. Hindås teater går mot sin femte säsong av sommarteater på Råda säteri i Mölnlycke och söker nu brett efter nya skådespelare.

– Det kommer som vanligt bli en pjäs med sång och dans och mycket skratt, berättar Hindås teater konstnärliga ledare Linda Smedberg för Härryda-Posten och lägger till att föreställningen har potential att bli teaterns största hittills.

Cirka tio större roller kommer pjäsen, som för närvarande saknar titel, att ha.

ANNONS

– Det går alltid att lägga till roller men det går inte att vara hur många som helst.

Linda Smedberg säger att viss erfarenhet är ett kriterium, men framför allt vilja.

– En av kriterierna är att man verkligen vill vara med. Det är ganska krävande. Man ska kunna dansa och sjunga och stå på scen och våga uttrycka sig. Man måste ha god självkännedom när man ansöker. Hittills har vi fått ansökningar från ungdomar som har teatererfarenhet, och det vill vi gärna att man har för det är ett ganska stort ansvar att axla.

Handlingen kretsar kring två vikingar som beger sig iväg för att erövra Indien.

– Det är bara det att de är danska dåliga på att läsa karta och kompass, så de hamnar i Skottland där de träffar på två skottar som egentligen bara vill spela golf och spela säckpipa. Men givetvis inser vikingarna och skottarna att de har en gemensam fiende i Drottning Elisabeth som vill erövra Skottland. Och så dyker Loch Ness-odjuret upp också, som heter Vanessa. Hon är barnbarn till Nessie.

Årets sommarteater har premiär den 9 juni och kommer vara på cirka 45 minuter. Åtta föreställningar är inplanerade.

LÄS MER:Mer mat går åt i skolorna i Härryda: ”Tagit höjd”

LÄS MER:Tavla stulen från galleriet Gyllene Hinden i Hindås: ”Otroligt sorgligt”

LÄS MER:Kommunen har placerat ut trähjärtan till alla hjärtans dag

ANNONS