Vill att Finnsjöns badplats rustas upp – får kalla handen

”Gör Finnsjön till kommunal badplats”. I ett medborgarförslag önskade en Mölnlyckebo att badplatsen vid Finnsjön skulle rustas upp. Men kommunstyrelsen håller inte med och avslår förslaget.

ANNONS
|

”Tidigare så brukade bastugubbarna städa bottnen hjälpligt, men icke nu längre. Gör badplatsen kommunal och låt rensa bottnen så att sanden kommer fram.”

I medborgarförslaget, eller Härrydaidén som det numera kallas, föreslår en Mölnlyckebo att kommunen ska göra en kommunal badplats vid Finnsjön, rensa upp sjöbotten och bygga fler parkeringar runtom.

Ärendet skickades i höstas vidare till kommunstyrelsen som fick i uppdrag att besluta i ärendet.

Finnsjön försörjer flera orter i Härryda kommun med dricksvatten

Eftersom Finnsjön försörjer större delen av Mölnlycke, Landvetter och orten Härryda med dricksvatten råder vissa restriktioner kring sjön.

Förvaltningen för utbildning, kultur och fritid uppger i en skrivelse i ärendet att vattenskyddsskrifterna i sig inte är något hinder för badplats ”eftersom avdödning av mikroorganismer i vattenverk är effektiv”. Men en kommunal badplats med tillhörande parkeringsplats skulle däremot leda till ökade utsläpp från biltrafik i området.

ANNONS

Därför drar förvaltningen följande slutsats:

”En hårdgjord parkeringsplats nära vattendrag som leder till Finnsjön bedöms därför inte vara lämplig”.

Kommunstyrelsen följer tjänstemännens linje och har nu avslagit medborgarförslaget om upprustning av badplatsen vid Finnsjön.

LÄS MER:Polisen stoppade bilist vid Landvetter – saknade körkort

LÄS MER:Johannes ”Gneben” Aira åkte ut ur semifinalen i Talang i TV4

LÄS MER:Följ med in i renoveringen av mangårdsbyggnaden på Råda Säteri – med spår av George W. Bush

ANNONS