Bra start för Landvetter – seger mot Husqvarna

Med 7-3 (3-1, 0-1, 4-1) i första matchen på hemmaplan har Landvetter tagit ett greppet mot mot seger mot Husqvarna i Allsvenskan Playoff 2G dam i innebandy.

|
Landvetter IBK vann mot Husqvarna IK

Landvetter kan därmed avgöra serien i nästa match på bortaplan i Huskvarna Sporthall.

– En himla skön match. Tyvärr får vi 2 nyckelspelare skadade ganska tidigt. Så det är väldigt bra gjort av de som går in och får ta ett stort ansvar. Nu taggar vi upp ännu mer till returen på måndag, tyckte Landvetters assisterande tränare Michael Granström, efter matchen.

Landvetter startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.53 slog Eline Van Uum till framspelad av Esther Vungi.

Husqvarna kvitterade till 1-1 efter 6.49, genom Fanny Brolin på pass av Malin Johansson.

Landvetter tog ledningen på nytt efter 13.40, när Amanda Carlsson fick träff framspelad av Elin Westerberg.

Landvetter gjorde 3-1 efter 15.55, när Elin Westerberg hittade rätt.

Husqvarna reducerade dock till 3-2 genom Jonna Wadsten efter 5.21 av perioden.

Landvetter gjorde 4-2 genom Ebba Wangerås efter 20.19 i andra perioden. Landvetter stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 4-2 till 7-2.

Malin Krohn reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Husqvarna. Landvetter tog därmed en stabil seger.

Landvetters Ebba Wangerås gjorde tre mål.

Nästa match spelas på måndag 15.00, i Huskvarna Sporthall.