Formstarka Pixbo Wallenstam tog ännu en seger

Pixbo Wallenstam fortsätter starkt i Superligan dam i innebandy. När laget mötte Malmö FBC hemma i Wallenstam Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 12-6 (4-2, 5-2, 3-2). I och med detta har Pixbo Wallenstam fyra segrar i rad.

|
Pixbo dam vann mot Malmö FBC dam

– Jag hade förväntat mig en tuffare match mot ett Malmö som skulle våga utmana oss i duellspelet något de gjort flera gånger tidigare. Jag tycker vi gör en offensivt stabil match med ett par starka utropstecken inför slutspelet. Malmö är vassa på att skapa och förvalta sina omställningar men sex mål är vi inte nöjda med att släppa, där kan vi agera bättre, kommenterade Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-2.

Pixbo Wallenstam var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 9-4.

Pixbo Wallenstam startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 10-4-ledning. Malmö FBC fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Pixbo Wallenstam som drog ifrån igen. Laget gjorde först 11-5 och sen kom också 12-5 med åtta minuter kvar att spela genom Emma Stenberg på pass av Cajsa Elm. Malmö FBC hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 12-6.

Madeleine Karlsson gjorde två mål för Malmö FBC och två assist, Ellen Rasmussen stod för två mål och ett målgivande pass och Rebecca Mårtensson stod för ett mål och två assist. Pixbo Wallenstams Emma Stenberg gjorde fyra mål, Klara Loneberg hade tre assists och Alicia Svensson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med en omgång kvar är Pixbo Wallenstam på andra plats i tabellen, och Malmö FBC är på nionde plats.

I sista matchen möter Pixbo Wallenstam Karlstad borta på lördag 18 mars 14.00.