Landvetter segrade och avgjorde mot Husqvarna

Landvetter har säkrat segern i matchserien mot Husqvarna i Allsvenskan Playoff 2G dam i innebandy, totalt med 2-0 i matcher.

|
Husqvarna IK förlorade mot Landvetter IBK

Det efter seger på bortaplan med 8-1 (1-0, 3-0, 4-1).

– Helt sjukt bra match. Vi visar hur galet bra vi är. Nu kommer välförtjänt festande, kommenterade Landvetters assisterande tränare Michael Granström efter matchen.

Landvetter tog ledningen efter 19.58, genom Amanda Carlsson framspelad av Minni Björsander. I andra perioden var Landvetter starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Eline Van Uum, Tuva Aebischer Skogbäck och Minni Björsander. Det skulle komma mer från Landvetter. Landvetter hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.04 genom Maria Kern, och gick upp till 0-6 innan Husqvarna svarade.

Slutresultatet blev 1-8 i Landvetters favör.

Eline Van Uum gjorde tre mål för Landvetter och ett assist.