Målfest när Landvetter krossade Mölndals IBF i Pinntorps Idrottshall

Landvetter hade inga problem med Mölndals IBF i division 1 Västsvenska dam i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-2 (3-0, 3-2, 5-0).

ANNONS
|
Landvetter IBK vann mot Mölndals IBF dam
Landvetter IBK vann mot Mölndals IBF dam

– En väldigt bra genomförd match. Vi startar i ett rasande tempo och trycker ner dem i deras zon. Vi får bra utdelning på våra avslut. Vi har en dipp i andra perioden där vi slappnar av och inte går 100%, där straffas vi, annars en väldigt bra genomförd match där 3:e perioden också är ett utropstecken, kommenterade Landvetters assisterande tränare Michael Granström.

Det här innebär att Landvetter nu har elva segrar i följd i division 1 Västsvenska dam.

Landvetter spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Tilda Eriksson och ett mål av Amanda Carlsson. Det var bara början för Landvetter. Landvetter var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

ANNONS

Landvetter fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Amanda Carlsson, som gjorde två mål, Tuva Aebischer Skogbäck och Maja Pehrsson.

Ebba Wangerås gjorde ett mål för Landvetter och spelade dessutom fram till fyra mål.

Landvetter imponerar med fem segrar och 41–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har en vinst och fyra förluster och 18–28 i målskillnad.

Landvetter stannar därmed i serieledning, och Mölndals IBF på nionde plats, i tabellen.

I nästa match möter Landvetter FBC Lerum hemma på lördag 16 december 14.30.

ANNONS