Pixbo föll i straffläggningen borta mot Thorengruppen

Det blev en riktigt jämn match när Thorengruppen tog emot Pixbo i Superligan herr i innebandy. Matchen avgjordes först efter straffläggning där Thorengruppen var starkast. Slutresultatet blev därmed 8-7 (2-1, 3-3, 2-3, 0-0, 1-0).

|
Team Thorengruppen SK vann mot Pixbo

– En trevlig stämning och fin atmosfär lagen emellan i första perioden som efter hand vaknade till liv och blev högdramatisk till slut. Svår match när man inte har någon placering att spela om men vi tar absolut med oss de sista 10-15 minuterna och förlängningen och tackar Thorén för att de bjöd på riktigt bra sparring inför slutspelet, kommenterade Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson.

Första perioden var jämn. Pixbo inledde bäst och tog ledningen genom Felix Lanver efter 3.39, men Thorengruppen kvitterade genom Axel Hjälm. Och Thorengruppen hann också ta ledningen, genom Mattias Ljunggren.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Pixbo som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I straffläggningen var det Thorengruppen som avgjorde till 8-7. Den avgörande straffen stod Jim Johansson för.

Pixbos Oskar Weissbach hade tre assists och Daniel Kalentun stod för ett mål och två målgivande pass. Thorengruppens Axel Hjälm gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Thorengruppen med 34–33 och Pixbo med 36–25 i målskillnad. Förlusten var Pixbos fjärde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Thorengruppen slutar på nionde plats och Pixbo på femte plats. Pixbo är klart för slutspel.