Sjövalla fixade en poäng borta mot Härryda

Härryda ledde med 3-1 efter första halvlek hemma mot Sjövalla i division 6 Göteborg C herr i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Sjövalla in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 3-3.

ANNONS
Härryda IF spelade lika mot Sjövalla FK
Härryda IF spelade lika mot Sjövalla FK

Sjövallas tränare Olof Eklund om matchen:

– Matchen där halvleksavslutningarna avgör helt, till Härrydas fördel i första och vår i andra! 2 mål från vardera lag i respektive halvleks sista 5 minuter! Annars härligt gäng att möta, där båda lagen spelade sin fotboll och det resulterade i en ganska rättvis 3-3. Klassiskt derby med bengaler, vattenpauser och god fika i kiosken!

Härryda startade matchen bäst och tog ledningen. Emil Björk gjorde målet, redan i 16:e minuten.

Sjövalla kvitterade till 1-1 i 36:e minuten, genom Oskar Lundqvist Sternvik.

Härryda tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Bako Löfgren på straff.

ANNONS

Laget ökade ledningen till 3-1 på stopptid i första halvleken, genom Anton Ekenvi. Reduceringen till 3-2 kom med tre minuter kvar att spela, när Olof Eklund slog till och gjorde mål för Sjövalla.

Men Sjövalla hann ändå med ett kvitteringsmål. Oskar Lundqvist Sternvik gjorde det med en minut kvar att spela, återigen. 3-3-målet blev matchens sista.

Härryda har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 16–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sjövalla har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–8 i målskillnad. Det här var Härrydas andra oavgjorda match den här säsongen.

För Härryda gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Sjövalla är på tredje plats.

I nästa omgång har Härryda Heden borta på Överåsvallen, onsdag 24 maj 20.15. Sjövalla spelar hemma mot Härlanda torsdag 25 maj 19.30.

ANNONS