Sjövalla vann toppmötet mot Kålltorp

Sjövalla besegrade Kålltorp hemma i den seriefinalen med 6-2 (2-1) i division 6 Göteborg C herr i fotboll på lördagen.

|
Sjövalla FK vann mot Kålltorp FC

Senast lagen möttes tog Kålltorp en storseger med 5-0, men den här gången var det Sjövalla som var starkare.

Kålltorp startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Malte Fridsén gjorde målet, redan i elfte minuten.

Sjövalla kvitterade till 1-1 i 37:e minuten, genom John Larsson.

Sjövalla tog också ledningen i slutet av första halvleken, genom Oscar Sköldberg. Det dröjde till den 71:a minuten innan Oskar Lundqvist Sternvik ökade ledningen.

I 72:a minuten ökade Oskar Lundqvist Sternvik ledningen ytterligare.

Sjövalla ökade ledningen på nytt, till 5-1, bara två minuter senare ännu en gång genom Oscar Sköldberg.

Med sju minuter kvar att spela reducerade Kålltorp genom Emil Åstradsson. Mer än så blev det dock inte för Kålltorp.

6-2-målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Oskar Lundqvist Sternvik slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. Lundqvist Sternvik fullbordade därmed Sjövallas vändning. 6-2-målet blev matchens sista.

Resultaten i sista omgången betyder att Sjövalla slutar på andra plats i tabellen, och Kålltorp på första plats. Sjövalla är därmed klart för division 5. Och Kålltorp är klart för division 5.